SENZACIONALAN PRONALAZAK: Arheolozi na političaru pronašli tragove nečega što je nekad davno mogao biti obraz

 Tragovi obraza nalazili su se ispod nekoliko desetaka centimetara debelog sloja kože koji je, kažu znanstvenici, nužan preduvjet da bi pravi političar uopće mogao preživjeti periodična provirivanja iz analnog otvora lokalnog moćnika čije interese zapravo zastupa.

HRVATSKA – Dok čitava zemlja danas bruji o senzacionalnom pronalasku prstena s urokljivim okom nedaleko od Vinkovaca, u tišini pustog Zagreba dogodilo se još jedno otkriće koje mirne duše možemo označiti senzacionalnim.

Koliko smo daleko dogurali u ovih dvije tisuće godina možda dovoljno govori činjenica da ćete i dan danas naći barem deset posto ljudi koji za nesreću krive ljude s urokljivim okom

Naime, tim zagrebačkih arheologa tvrdi da je otkrio tragove koji dokazuju da su političari nekada imali obraz. Iz dobro upućenih znanstvenih krugova počele su kružiti glasine da su tragovi obraza otkriveni na HDZ-ovcu iz jednog mjesta u Dalmaciji, regiji koja je još sredinom prošlog stoljeća postala izvorište najgoreg i najbezobzirnijeg političkog šljama. No, na našu žalost, nitko od odgovornih nam te špekulacije nije želio potvrditi. Arheolozi još uvijek šute o kojem je političaru riječ, ali nas uvjeravaju da se radi o tipičnom hrvatskom političaru za kakvog se do sada ni u ludilu nije smatralo da je ikada imao obraz.

„Iako ne možemo govoriti o imenima, uvjeravamo vas da se radi o u potpunosti tipičnom primjerku modernog hrvatskog političara. On je neškolovani populist sumnjivo stečene imovine, izrazito nenačitan, neškolovan, a s diplomom itd.“ upoznaje nas s otkrićem arheolog Neven Budak, ali njegove riječi nimalo nam ne pomažu u otkrivanju imena uzorka jer se gore spomenuti obrazac može pronaći na stotinjak tisuća hrvatskih političara.

Ekspertni tim s odjela za arheologiju i korijene morala, kako je puni naziv ovog tima, već 25 godina djeluje u sklopu projekta “Iznenađujuće korisna znanost”, a posljednjih je godina objavio mnogo korisnih otkrića o životima hrvatskih političara.

 “Prvi veći nalaz dogodio se već na samom početku istraživanja, ’91. godine kada smo po prvi puta u povijesti ljudske rase zabilježili potpune metamorfoze ličnosti koje nisu bile uvjetovane moždanom traumom. Preko 80 analiziranih subjekata, svih redom članova CK SKH, doslovno preko noći postali su gorljivi demokrati. Da stvar bude zanimljivija, ovi subjekti razvili su i posebnu vrstu selektivnog pamćenja. U trenutku kad su zasjeli na čelne pozicije neke od novoosnovanih demokratskih stranaka, sasvim su zaboravili da su ikad obnašali ikakvu funkciju u Savezu komunista. Dapače razvili su jak obrambeni mehanizam čistog gnjeva kad im takvo nešto uopće spomenete” kaže Mirko Bekan, jedan od istraživača.

Osim selektivnog gubitka pamćenja, kod hrvatskih političara je, po prvi puta u povijesti medicine, zabilježeno i selektivno dobivanje pamćenja.

“To je naš drugi veliki pronalazak koji se dogodio krajem devedesetih. U više od 90 analiziranih subjekata uočen je selektivni dobitak pamćenja – svi su oni razvili živa sjećanja o događajima u kojima uopće nisu sudjelovali poput Domovinskog rata ili prikupljanju raznih vrsta pomoći” kaže dr. Bekan.

No, iako su ova otkrića sama po sebi vrijedan doprinos svjetskoj znanosti, ključni pronalazak svakako su ostaci možebitnog obraza pronađeni ispod debelih naslaga kože.

„Ne možemo još ništa pouzdano tvrditi. Moguće da je riječ o pogrešci, ali kako sada stvari stoje nekada davno postojali su političari koji su se možda čak sramili svojih postupaka, imali grižnju savjesti zbog neispunjenih obećanja, a možda su, tko zna, znali iskreno zaplakati u znak suosjećanja sa svojim narodom. Ne zna se točno kada je izumro posljednji primjerak ovog prapolitičara, ali to se vjerojatno dogodilo prije nekoliko tisuća godina pojavom poznatog homo korupcionisa, preteče modernog političara“ zaključuju arheolozi.

Razveseli nas klikom:

0 comments