Štimac otkrio taktiku za Belgiju: ”U prvom poluvremenu ležat ćemo na terenu, neka oni trče i umaraju se”

”Igračima sam naložio da Belgijanci moraju imati barem 92% posjeda lopte tokom utakmice. Uz takav posjed samo je pitanje vremena kad će napraviti grešku” potpuno je razotkrio svoje genijalne taktičke zamisli fra Štimac

Više od sto godina brojni nogometni stratezi i taktičari razbijaju glavu kako što efikasnije napadati i postići više golova od protivnika. Cijela nogometna filozofija i sve što ste znali o nogometu palo je u vodu sinoć na Marakani gdje je fra Igor Štimac prvi u povijesti predstavio nov i revolucionaran način kako igrati napadački tako da protivniku dopustite da vas sabije u vaš šesnaesterac.

 Čelnici HNS-a trenutno pregovaraju o tome da umjesto kartoniranog Šimunića protiv Belgije u sastavu budu dvije nagazne mine pošto su jednako opasne i pokretljive kao igrač Dinama
Čelnici HNS-a trenutno pregovaraju o tome da umjesto kartoniranog Šimunića protiv Belgije u sastavu budu dvije nagazne mine pošto su jednako opasne i pokretljive kao igrač Dinama

„To je bio plan! Pustiti ih da se umaraju i pucaju po našem golu. Tri napadača u prvom poluvremenu bili su taktička varka. Plan je od početka bio da uopće ne prijeđemo centar, a igračima sam striktno naložio da ni pod kojim slučajem ne spoje tri dodavanja, što su oni ispoštovali. Nažalost, naš plan se nije do kraja ostvario i možemo žaliti za tri boda. Al nema veze, Bogu dragom hvala i Gospi, krv Kristova se prolijevala po meni“ izjavio je fra Igro Štimac, santo subito, zaštitnik populista i demagoga.

Iako brojni sportski novinari nisu shvatili izbornikovu ”napadamo obranom” taktiku, to ne treba puno zabrinjavati. Povijest nas uči da su često najveći geniji bili neshvaćeni, a nogomet kakav je sinoć predstavio Štimac vjerojatno nećemo gledati još tri stotine godina.

„Nažalost, sinoć nam je malo nedostajalo za pobjedu. Osim dvojbene situacije u šesnaestercu, stative, 6-7 izglednih poluprilika i 60% posjeda lopte, ništa ne bih posebno izdvojio u igri Srbije. Protiv Belgije moramo razraditi neke sitnice. Vjerojatno ću naložiti igračima da leže na terenu, a nek’ oni trče i umaraju se. Budale naivne“ otkriva taktiku izbornik. Pa iako nogometni stratezi priznaju da ne shvaćaju Štimčeve zamisli, iz pouzdanih izvora saznajemo da je Bassar al Assad, koji se priprema za skorašnji napad SAD-a, zamolio Štimca da mu postane vojni savjetnik i objasni kako se braniti, a to prikazati narodu kao veliku ofenzivu.

U poslijepodnevnim satima čak su procurile informacije da bi i Šimunić trebao preći u Damask gdje bi služio za razbijanje tenkova nogom, ali to nitko nije potvrdio.

[alert-warning] Sabor popodne izglasao sporni „Lex Šimunić“ čime je hrvatskog stopera zaštitio od srbijanskog pravosuđa.

Na hitnoj subotnjoj sjednici Sabora danas je, na opće zgražanje srbijanskog tužiteljstva, izglasan sporni „Lex Šimunić“ koji kaže da su hrvatski stoperi oslobođeni krivnje za bilo kakve zločine počinjene nad suparničkim igračima. „Da je kojim slučajem onakav prekršaj napravio igrač iz napada, veznog reda ili čak zadnji vezni, ne bi imali ništa protiv izručenja. Ali Šimunić nije imao drugog rješenja da spasi izbornikov obraz i ovih deset grama ugleda koje su mu još ostali“ reagirao je na optužbe srbijanskog tužiteljstva premijer Milanović kojega su prvi put u povijesti podržale i neke braniteljske udruge koje su izjavile da nijedna država ne izručuje svoje stopere.

Izbornik reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović Šimunićev start na Sulejmaniju nazvao je ”najtežim zločinom nad Srbima još od Oluje” te najavio da će pravdu potražiti na međunarodnim sudovima.

[/alert-warning]

[alert-announce] Mandžukić igračima u svlačionici pričao kako izgleda druga polovica terena

Mario Mandžukić, strijelac pogodka iz jedine šanse koju je donijela genijalna Štimčeva taktika, u svlačionici je, kako saznajemo, igračima prepričavao o tome kako je vidio drugu polovicu terena koja stvarno postoji.

„Ma jesi ti lud, pa dobro se zna da s one strane centra ništa ne postoji“ nevjeran je bio nevjerni Lovren.

„Ma nećete vjerovati! Tamo vam se nalaze obrambeni igrači i vratar, isti ovakvi kakve mi imamo samo u drugom dresu.

„To su gluposti. Samo budala može tvrditi da ima terena poslije centra“ čudio se Rakitić.

Teološko dogmatska rasprava među hrvatskim reprezentativcima o tome ima li šta onokraj centra nastavila se i u hotelu. [/alert-announce]

 

Razveseli nas klikom:

0 comments