Tjedan dana provedenih u New Yorku djevojka prepričavala samo sljedećih šest mjeseci

Prema nekim istraživanjima, prosječna osoba dan proveden u New Yorku prepričava i uspoređuje sa svim što vidi sljedeće dvije godine. Znajući to, priča o djevojci koja je tjedan dana munjevito prepričala u šest mjeseci, postaje još čudnija.

Obitelj Marić iz Trogira, kao svaka prava hrvatska obitelj, ima rodbine po inozemstvu koliko i Miomir Žužul afera. Dakle, nebrojivo. Nakon što je godinama obilazila stričeve po Frankfurtu, Berlinu i Stockholmu, dvadesettrogodišnja Ivana Marić ove godine došla je na red da posjeti tetku Maricu u dalekom New Yorku.

Posebno je šokantno što Ivana uopće nije kupila majicu "I love NY" pa slučajni prolaznici koji je ne znaju gotovo da i nemaju načina da saznaju da je ona bila u Americi.
Posebno je šokantno što Ivana uopće nije kupila majicu “I love NY” pa slučajni prolaznici koji je ne znaju gotovo da i nemaju načina da saznaju da je ona bila u Americi.

„Sve je izgledalo kako pripreme za New York trebaju izgledati. Ivana je još jednom odgledala Prijatelje, govorila da mora posjetiti caffe bar Perk, mjesecima je postala pjesme s newyorškom tematikom,pravila se da sluša Franka Sinatru i klikala attending na događaje u New Yorku. Dok je bila tamo postala je standardnih dvjesto slika dnevno, a mi smo se bojale višegodišnjeg teroriziranja New Yorkom jednom kad se vrati”,otvara nam se Ivanina prijateljica, Marina, koja je vrlo brzo uvidjela da s prijateljicom nešto nije u redu.

„Već na prvoj kavi koja je trajala osam sati, Ivana je samo šest ipo prepričavala kako New York izgleda. Šokiralo me kad je pitala „Što ima s vama, jesam li što u Trogiru propustila?“Trogir k’o Trogir, mislila sam, ovdje se ništa nije zanimljivo dogodilo još otkad je Koloman priredio pučku feštu prilikom posjete. Naravno, mislila sam da nas zajebaje, da prostite“,prisjeća se Marina.

Ipak, sljedećih mjeseci , sve su prijateljice primjetile kako Ivana nema običaj sve živo uspoređivati s New Yorkom.

„Ne znam što joj se dogodilo. Imala sam nekoliko prijateljica koje su posjetile New York. Kad su se vratile shvatila sam da Ivo Josipović ipak nije toliko dosadan. Evo, baš smo nekidan spomenile kako je tečaj EURA pao. Obično, ako je netko proveo tjedan dana u New Yorku i posjetio tri puta mjenačnicu ovdje uskoči s pričom o tečaju dolara, ponašajući se kao da je Donaldu Trumpu trideset godina vodio financije, a ne da je pet puta izvršio novčanu transakciju u McDonaldsa. Ivana je samo šutila“, šokirana je Petra, druga Ivanina prijateljica.

Kako je vrijeme prolazilo, Ivanine priče o New Yorku postajale su sve rjeđe. „Prvi tjedan nakon što se vratila, išle smo u kino pa je ona pričala o kinima u New Yorku. Drugi put već ništa nije spomenula“, nastavlja Sara koja dvaput kuca o drvo ne želeći ureknuti nedostatak priča o New Yorku.

Nakon šest mjeseci, priče o New Yorku u potpunosti su se prorijedile. Što je razlog tome, nikome od prijateljica nije poznato, ali svejedno se boje pitati. Mislili smo nazvati Ivanu, no sjetili smo se naših prijatelja, ustvari bivših prijatelja, koji su se iz New Yorka vratili zaraženi dosadom. Možda se zbog nečega razočarala New Yorkom, a možda jednostavno nije dosadna cura…

Razveseli nas klikom:

0 comments