Holywoodski redatelji oduševljeni kako igrači Lokomotive glume otpor protiv Dinama

”Od ranije sam znao da je nogomet oko 90% glume i previjanja po terenu, a 10% igre, ali ovo što su igrači Lokomotive danas napravili me ostavilo bez daha. Osjećao sam se kao u kinu, samo što je oko mene bilo duplo manje ljudi” izjavio je američki redatelj Steven Galbright.

ZAGREB – Mladi američki redatelj Steven Galbright koji još nije poznat po nijednom filmu, danas je s kolegom scenaristom na proputovanju sasvim neplanirano skrenuo za Zagreb.

„Idemo u Rumunjsku snimati film o lordu Drakuli, horor naravno, pa smo sasvim slučajno stali u Zagreb jer mi tu životari jedan prijatelj iz studenstkih dana“ počinje mladi američki redatelj svoju priču.

„Nakon ručka zafrkavali smo se oko mog novog projekta. Moj hrvatski prijatelj mi je kroz šalu predložio film o ministru Drakuli koji umjesto krvi siše građanima novčanik dok se potpuno ne osuši. Svaki dan smisli neki novi porez i takve stvari, haha, kako li mu samo padnu napamet takve ideje“ kaže Galbraight.

Snimku utakmice otkupio je i Leonardo DiCaprio koji bi na račun vještina nogometaša Lokomotive konačno mogao zaraditi svog prvog Oscara
Snimku utakmice otkupio je i Leonardo DiCaprio koji bi na račun vještina nogometaša Lokomotive konačno mogao zaraditi svog prvog Oscara

„I tako, riječ po riječ, došli smo na temu lokacije snimanja mog filma. Nekakav zapušteni sovjetski vojni kompleks kojeg i narkomani izbjegavaju. Rekao sam da je to definitivno najstrašnije i najružnije zdanje na svijetu. Moj prijatelj se na to nasmijao i samo kratko promrmljao da nisam vidio nekakav Maksimir. To me zaintrigiralo te smo odlučili posjetiti to zdanje na rubu grada“ nastavlja simpatični Amer.

Dok su razgledavali nacionalni stadion, Galbraight i njegovi prijatelji primijetili su i neke ljude kako trčkaraju po travnatoj površini. Američki redatelj potpuno se šokirao kad je vidio da se ovo strašno zdanje uistinu i koristi, no to je bio samo prvi u nizu šokova koje je taj dan doživio.

„Pokušao sam mu objasniti da je Dinamo gostujuća momčad na vlastitom stadionu i da igra protiv vlastitih igrača koji nastupaju za drugi klub kojeg financira isti gazda, ali vidio sam da se čovjek izgubio na pola priče. Jebiga, on ipak živi u koliko-toliko uređenom društvu. Naravno, sama utakmica mi je bila krajnje dosadna jer je bilo jasno tko će pobijediti, ali tek nakon sat vremena shvatio sam da Steven ne zna da je sve ono na terenu zapravo gluma…“ govori Petar Juranović, zagrebački domaćin mladog redatelja.

Kada mu je objasnio kako stvari stoje, Galbraight je ostao bez teksta.

”Bolju glumu nisam gledao od drugog dijela Kuma. Zašto se ovi ljudi ne bave glumom? Koliko vidim nogomet im ionako baš i ne ide” američki redatelj bio je potpuno fasciniran izdanjem Jerka Leke i ekipe te je snimku utakmice poslao svojim kolegama u Los Angeles gdje će najveći svjetski stručnjaci proučavati facijalne ekspresije Zelenike dok se pretvara da mu je žao što su primili gol.

Razveseli nas klikom:

0 comments