Sjevernokorejsko pojačanje Dinama: “Dosta mi je sjevernokorejske demokracije i Kim Jong Unovog poštivanja ljudskih prava. Jedva čekam upoznati tog Zdravka Mamića”

U ime dobre trgovine, Sjeverna Koreja je odlučila jednom raketom dugog dometa urediti Masksimir. Raketa je taman postavljena na rampu, javljaju svjetski mediji. Da bi pogodila Maksimir naciljala je Havaje, što je zbunilo uvijek paranoične Amerikance.

MAKSIMIR– Poput sjevernokorejskog nuklearnog pokusa medijima je jutros odjeknula vijest kako bi jedan on najtalentiranijih azijskih igrača, Sjeverokoreanac Jong Il-Gwan uskoro mogao postati novi igrač zagrebačkog Dinama. Iako je na meti mnogih europskih klubova, ovaj skromni napadač upravo Dinamo vidi kao idealan poligon za usavršavanje nogometnog umijeća.

Svjetski mediji zadnjih sati bave se usporedbama Mamića i Kim Jong Una. "Jedan je despot, diktator koji prijeti svima u svojoj okolini sustavno provocirajući i kršeći ljudska prava. Drugi je, mnogima poznati, Kim Jong Un" piše španjolska Marca
Svjetski mediji zadnjih sati bave se usporedbama Mamića i Kim Jong Una. “Jedan je despot, diktator koji prijeti svima u svojoj okolini sustavno provocirajući i kršeći ljudska prava. Drugi je, mnogima poznati, Kim Jong Un” piše španjolska Marca

„Baš smo nekidan ja i prijatelji koji su sada u logoru jer su kritizirali vođinu frizuru, nakon treninga a prije smjene u rudniku razgovarali o tome gdje bi bilo najbolje nastaviti karijeru. Složili smo se da novac kvari ljude, a na Zapadu je sve novac. Doduše ni u Sjevernoj Koreji više nije kao prije. Probijaju se ti zapadni trendovi pa se subotom nekada zalomi da budemo vani i do deset sati. A to je za igračev napredak pogubno“ smatra skromni Jong Il Gwan koji želi što dulje igrati nogomet bez obzira na novac.

„Kada sam vidio da u Koreji već mjesecima jedem sva tri obroka dnevno poludio sam. Mislio sam: „Bježi Jong odavde, umislit ćeš se i ništa od tvoje karijere, jebali te doručak i večera isti dan“. A onda sam čuo za tog Zdravka Mamića. Pričao mi prijatelj o tom Eduardu da Silvi. Čovjek kad je imao 18 potpisao ugovor sa njim i sada sve što zaradi gdje god igrao, pola šalje njemu. Nikako na zelenu granu sa novcima i da preživi morat će igrati do četrdesete“ oduševljen je Sjevernokoreanac despotizmom Zdravka Mamića.

„Da, istina je. Dobrovoljno sam došao u Dinamo. Meni treba čvrsta ruka, strogi lider, a toga u Sjevernoj Koreji nemam“.

Sjevernokorejski mediji raspisali su se o ovom transferu, a za mladog napadača govore da je precizan kao sjevernokorejske rakete dugog dometa, a pouzdan kao sjevernokorejska avijacija. Prevedeno na hrvatski, to je igrač tipa Ante Rukavina- ne očekuješ ništa od njega, ali kad ne gađa pogodi.

Razveseli nas klikom:

0 comments