Bajić i potočić

Appp…ćufta! Nazdravlje. Hvala.

Badnjak je, a ja inficiran virusima k’o pravosuđe žutim kuvertama. Bi-i-ej-jutiful. Zato – zdravo, zdravo, uzvišeni klikatelju! Upoznali smo se prije dva tjedna u presjeku igrica u Hrvata, no nije baš da sam ti se predstavio za istač. Moj bed. Zasulo pismima čitatelja kaslić redakcije, a jadni se ponadali mitu vidjevši silne kuverte, kad ono sve sami upiti „otkud pak sad ovaj“, „čiji je on sin“, „šta sad taj ‘oće“, „na što trošite naše novce“  i tome slično, ni kune, ni konzum bona u njima. Pa da odagnam naoblaku nadglavnih upitnika…

Recycle Tin kolumna nastala je iz promašene potrebe Sprdexa za perverznim pojačanjem u rangu Dinamovoga Boška Balabana. Pa da citiram Kamenje „Pleased to meet you, hope you guess my name“.  Moje ime je neb’ vjerov’o Tin, Recycle oliti recikliranje mi preokupacija, i biti ću tvoj vodič kroz bespuća hrvatskog neumlja i ogorčenjem usaftanog mnijenja. A alaj volim glupave riječi, eee… Reciklirati ću za tebe pozvjezdane štrace, estradne pajace, društvene i političke face i njima svojstvene delikte. Pa ako te dosad ovaj kupus riječi nije obeshrabrio i tvoje jamačno najljepše, poput Nadanovog džepa duboke oči idalje upijaju svjetlost sa ekrana, čestitam ti jer si neprocjenjiv k’o hrvatski dug svjetskim bankama. Želim te k’o što Linić želi naše gaće na štapu. A vjerojatno i taj štap. Satira, u čiji žanr spadaju ovi kolumnistički isprdci, traži publiku sposobnu naći zabavno u zaigranosti bilo riječi ili slika u ovom slučaju, ili sprdnji i poruzi koju one prenose. Stoga ako si tu – najbolji si i ne dopusti ikome da te uvjeri u drukčije! Ako se ikad osjetiš manje vrijednim i od proeuropskog gej hrvatskog Srbina na Thompsonovom koncertu sjeti se da postoji jedno piskaralo kojem si bitan k’o luksuzan Audi hrvatskom županu. Evo, počasti te predivne oči blagdanskom delicijom po svom guštu.

slika0 sprdex

Prije dva tjedna objavljena je jedna od „pilot“ kolumni, i tom učestalošću će biti objavljivane i sljedeće kolumne. „Pilot“ kao probni prijedlozi, jel’. Zahvaljujući tim „piloticama“ čitate ove retke, uredništvo je na temelju njih odlučilo dati mi prostor na stranici. Postoje još dvije takve „pilotice“, i imati ćete tu (ne)priliku čitati ih u narednim tjednima. Ideja kolumni je iznenaditi formom, tako će na primjer ova Božićna biti u obliku prerade poznate pjesmice.

Specifičnost kolumni bit će fotomontaže koje idu uz njih, a koje su tu da dočaraju tekst iz priče. Najčešće će protagonisti tih montaža biti naši poznati, no ukoliko ti se dopada ideja da se ti pojaviš u nekoj od uloga, da tvoj lik bude dio montaža tih kolumni, javi se Sprdexu preko poruke na fejsu i izrazi želju biti junak mojih kolumni. Biti ćeš glavna njuška međ’ kolegama i imati ćeš konačno o čemu pričati s frizerkom, il’ spiku za uletiti komadu kojeg tjednima eyerape-aš u kvartovkom bircu. Čovječe, pa bio si u novinama, ruku pod ruku sa Severinom! Ili tako nešto… Sva vrata će ti biti otvorena, pa bila ta vrata i noge tog komada!

Ukoliko ti se baš ‘oće bit’ zvijezda, pozivam te na Sprdex audiciju – tko otpjeva najbolje obradu „Zeke i potočića“ iz kolumne zvijezdanim statusom nagradit će ga Djed Mraz. Pismo Djedu Mrazu sa tvojom YouTube snimkom naziva „Sprdexov Zeko i potočić“ šaljite na [email protected] i u hipu postati ćeš blještaviji i od ćele Zorana Jelenkovića!

U ritmu Zeke i potočića, ožeži:

 

U jednoj zemlji moćnih
Tam gdje je dug smjer
Smrznuo se proračun
Pokrao ga premijer

slika1 sprdex

A jedan Mladen Bajić
Te novce traži svud
„Gdje su kud su nestali“
To ulaže lažan trud

slika2 sprdex

I plaća plaćom Hrvat svak
Proračunu tom
Žali žali Hrvat sad
Žali za plaćom svom

slika3 sprdex

I dužan misli Hrvat
„Ta gdje je novac taj“
Možda Bajića plaća on
Da priči dođe kraj

slika4 sprdex

Sretne blagdane i zvjezdane trenutke u Novoj želi ti Sprdex!

Razveseli nas klikom:

0 comments