Djevojka dijetu započela usred tjedna

Ovaj slučaj mnoge je podsjetio na slučaj studenta koji je 1999. godine zaista od ponedjeljka počeo učiti.

Kako javljaju naši dopisnici, stanovita S.M.,  dvadesettrogodišnja Čakovčanka, iz za sada još neutvrđenih razloga, na dijetu je krenula usred tjedna. Prvi je to zabilježen slučaj u novijoj povijesti da je netko nešto životno važno započeo na dan koji nije ponedjeljak, još otkad je davne 1812. Napoleon Bonaparte svoj pohod na Rusiju započeo u utorak jer je u ponedjeljak padala jaka kiša.

Preko devedeset posto žena tvrdi kako su im vage neispravne, te kako su posljednji put točno pokazale prije, u prosjeku, deset godina
Preko devedeset posto žena tvrdi kako su im vage neispravne te kako su posljednji put točno pokazale prije, u prosjeku, deset godina

U Čakovec su se tako danas sjatili urednici brojnih ženskih revija i časopisa jer, navodno, dijeta koju je anonimna djevojka započela, za razliku od svih drugih dijeta, nije revolucionarna. „Ne, ne i ne. Želim imati članak o ovome. Ovo je kao da Tony Cetinski napravi još jednu liposukciju, a da nam ne javi gdje da ga slučajno slikamo sa novom djevojkom“, govori nam jedan, samo po osobnoj iskaznici muškarac, urednik modnog editorijala koji se slaže s nama da bi Cetinskom uz liposukciju trebala i ljigosukcija, odnosno nešto da mu isisa ljigavost. Ipak, brzo se vraćamo na temu. „Ukoliko se dokaže da ova dijeta nije revolucionarna, bit će to prava revolucija među dijetama. Ali čekajte, zar je to onda ne bi učinilo revolucionarnom“, zbunjen je naš sugovornik koji priznaje da urednici modnih časopisa već godinama tragaju za adekvatnijom i novijom riječju.

Do djevojke nismo uspjeli doći, a njene prijateljice ne shvaćaju što ju je nagnalo na ovaj suludi potez. „Kad mi je rekla da ide na dijetu rekla sam joj da možemo skupa. Od ponedjeljka“, govori jedna od prijateljica koja godišnje ide na točno onoliko dijeta koliko ima ponedjeljaka.

„Uvijek je bila čudna. Jednom je rekla da je ne zanima što će drugi misliti da je štreberica pa je zaista tu godinu prošla s pet“, govori nam jedna punašnija djevojka koja izgleda kao da joj je mesna dijeta prouzročila kontraefekt.

„Ne znam. Umjesto da kao i mi sve od ponedjeljka krene na dijetu, ostavi se pušenja, počne volontirat u azilu za napuštene životinje i postane bolja osoba, ona je nešto buncala da nije bitno koji dan počneš nešto nego koliko si ustrajan u tome. Imala sam osjećaj da čitam svoj Facebook status, a ne izjavu neke prijateljice“, poentira treća prijateljica koja uz smijeh tvrdi da se ostavila pušenja, ali joj zato cigareta ne izlazi iz ruke.

Razveseli nas klikom:

0 comments