Državne službe danas bile u dvosatnom štrajku: devedeset posto građana nije primijetilo ništa čudno

Igrom slučaja, splitski javni gradski prijevoznik, popularni “Promet”, štrajkao je najduže jer su im se već u deset sati pokvarili svi autobusi na cestama pa ih do dva sata nisu ni popravljali.

Dvosatni štrajk djelatnika državnih službi proglašen je potpunim fijaskom. Prema informacijama s terena, čak 90% građana koje je nesreća natjerala da imaju posla s državnim službenicima nije primijetilo nikakvu razliku naspram ostalih dana, a posebno šokira podatak da preko pedeset posto samih državnih službenika nije imalo pojma da je u štrajku.

Posebno emotivan štrajk bio je za jednog radnika HEP-a iz Slunja koji je, s današnjim, spojio točno sto štrajkova, te je zadnji put radio davne 1999. godine.
Posebno emotivan štrajk bio je za jednog radnika HEP-a iz Slunja koji je, s današnjim, spojio točno sto štrajkova te je zadnji put radio davne 1999. godine.

– Što da vam kažem, došao sam izvaditi dozvolu za izvaditi dozvolu za registrirati obrt i čekao sam na šalteru da službenica završi partiju pasijansa kao i inače. Čak sam joj pomogao da posloži neke karte na računalu. Ipak, kad je završila ona je hladno počela novu partiju umjesto da mi kaže koji mi sad papir nedostaje. Tek onda sam saznao da su u štrajku – kaže jedan slučajni prolaznik koji nije smislio nijedan bolji način za izvršit suicid od otvaranja obrta u Hrvatskoj.

Stručnjaci se slažu da je najveći problem fijaska ovog štrajka činjenica što definicija štrajka sama po sebi kaže da je štrajk način borbe protiv sistema kada se na radnom mjestu rade stvari suprotne svakodnevnom ponašanju.

– Štrajk državnih službenika neradom jednak je kao da primjerice Kenijci štrajkaju glađu – slikovit je jedan politički analitičar koji smatra da bi, ukoliko nastave s ovakvom vrstom prosvjeda, sindikati štrajkašima trebali podijeliti bedževe s natpisom “štrajk” da se razlikuje službenike koji štrajkaju i ne rade ništa od službenika koji samo ne rade ništa.

Razveseli nas klikom:

0 comments