STRUČNJACI U STRAHU Smijenimo li šefa SOA-e mogle bi procuriti najveće hrvatske tajne: odakle Karamarku onakva žena i tko gura karijeru Lane Jurčević

Također, SOA navodno ima podatke o ljudima koji su glasali za Vesnu Pusić, njima obojici.
Također, SOA navodno ima podatke o ljudima koji su glasali za Vesnu Pusić, njima obojici.

Smjena šefa sigurnosno-obavještajne agencije već nekoliko tjedana udarna je tema u hrvatskim medijima. Podsjetimo, aktualni šef SOA-e Dragan Lozančić našao se u neugodnoj situaciji nakon što je otkriveno da je indirektno prisluškivao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja je nedugo zatim potpisala zahtjev za njegovom smjenom.

– Ne može ti kriminalac više ni rođendan organizirati, a da te počnu prisluškivati – šokirana je tada bila predsjednica koja je, pokazat će se, ipak ishitreno odlučila smijeniti Lozančića.

– U potpunosti razumijem predsjednicu. Uz obaveze na fakultetu i Facebooku logično je da ne stigne organizirati i vlastiti rođendan. No, ipak se radi o smjeni prvog špijuna zemlje. To je izrazito osjetljivo pitanje – kazao je za Sprdex Josip Banac, stručnjak za međunarodne odnose koji smatra da nam je sada ugrožena nacionalna sigurnost.

– Nema nikakve sumnje kako će agenti Mossada i CIA-e situaciju iskoristiti da pokušaju doznati sve najveće hrvatske tajne. Čuvena hrvatska tajna služba s godinama je prikupila čitav niz najosjetljvijih informacija, veliko je pitanje što će se dogoditi ako informacije o tome čiji je projekt Most i tko gura karijeru Lane Jurčević dospiju u krive ruke – otkrio je Banac za Sprdex neke od najvrjednijih informacija kojima SOA-a raspolaže.

– Tko zna čega još tamo ima. Možda neki agenti znaju odakle Karamarku onakva žena, kako je Vatra postala popularna, tko gleda Tvoje lice zvuči poznato, zašto postoji Doma TV, masturbira li Ladislav Ilčić, gdje je nestala Vesna Pisarović, kojeg je spola Marko Tolja… – neke od najosjetljivijih informacija nabrojio je Banac.

Razveseli nas klikom:

0 comments