Iz Vlade poručuju da će plaće šefovima javnih poduzeća rezati kad ih zateknu na radnom mjestu

Očekuje se da bi prvi mogao pasti direktor karlovačke podružnice Vodovoda koji je prije 2 mjeseca na poslu slučajno ostavio službeni mobitel te bi u ured mogao navratiti već do kraja 2015. godine.

HRVATSKA – Premijer Zoran Milanović nalazi se u najtežem periodu svog mandata na čelu Vlade. Optužnice protiv njegovih ministara i stranačkih kolega množe se brže od konzervativne obitelji, a pritisci iz EU sve su snažniji. Hrvatska pod hitno treba smanjiti deficit, a vladajućima je jednostavno ponestalo resora u kojima mogu rezati.

Kako saznajemo, na sastanku u vrhu Vlade nije sudjelovao ministar Linić koji je shvatio da treba osuvremeniti svoje poimanje ekonomije te je kod kuće dovršavao knjigu ''Osnove socijalističke ekonomije'' iz 1959. godine
Kako saznajemo, na sastanku u vrhu Vlade nije sudjelovao ministar Linić koji je shvatio da treba osuvremeniti svoje poimanje ekonomije te je kod kuće dovršavao knjigu ”Osnove socijalističke ekonomije” iz 1959. godine

– U početku smo mislili smanjiti davanja za zdravstvo, ali oduzmemo li ovom resoru ijednu kunu umjesto liječnika ćemo morati početi zapošljavati vračeve. Razgovaralo se i o tome da u ”24 sata” objavimo da je kip međugorske Gospe zaplesao pa da, dok su još u šoku, umirovljenicima ukinemo mirovine. Netko je predložio i da ukinemo semafore, a koliko je situacija ozbiljna svjedoči i činjenica da je jedan visokopozicionirani član stranke spomenuo rezanje plaća članovima Vlade i njihovim obiteljima u državnim službama – izjavio je za Sprdex Silvije Aračić iz SDP-a.

Prijedlog rezanja plaće članovima Vlade glatko je odbijen, no, kako sada stvari stoje njihovi prijatelji i članovi obitelji zaposleni na čelnim pozicijama javnih poduzeća neće biti te sreće.

– Naravno, ljudi nisu bili sretni kad smo im javili da im režemo plaće. Nikako nismo htjeli ispasti socijalno neosjetljivi pa smo im ponudili kompromisno rješenje. Nisu to učitelji, profesori ili liječnici, Bože moj. Odluka o rezanju plaće postat će pravovaljana samo kad ju direktor potpiše. Već sutra odluke ćemo dostaviti u njihove urede širom zemlje, a očekuje se da bi nas prvi val smanjenja troškova javne uprave mogao dočekati u prosincu kada će većina direktora svratiti do svog radnom mjesta po godišnje bonuse i božićnice – zaključio je Aračić.

Razveseli nas klikom:

0 comments