STVARNO JE KRIZA: Svećenici odslužili 60% manje misa za Pavelića nego prošle godine

”Znamo da se zahvaljujući crvenim silama živi gore nego ikad, ali dužnost vjernika je da posloži prioritete. Štediti valja na slatkišima, gorivu ili odjeći za djecu, žalosno je da samo zbog toga što je nekome teško uplatiti sto ili dvjesto kuna duša našeg Ante ostane bez Raja” u svojoj uredničkoj kolumni u Glasu koncila zavapio je Ivan Miklenić.

HRVATSKA – Gotovo je, moralo se i to dogoditi. Nakon nekoliko teških godina recesije voda je Hrvatima, čini se, uistinu došla do grla. Padale su u tom periodu tvornice, gasile su se tvrtke i obrti, zatvarale banke, čak se i u nekim državnim službama tu i tamo čula fraza ”racionalno poslovanje”, ali tek danas postalo je službeno da je Hrvatska dotakla samo dno.

Osim za Crkvu, bio je to tužan dan i za mladog ustašu Juru Sokola kojem otac ni 27-godinu nije oprostio što se zbog komplikacija pri porodu rodio u ponoć, 11.04.
Osim za Crkvu, bio je to tužan dan i za mladog ustašu Juru Sokola kojem otac ni nakon 27 godina nije oprostio što se zbog komplikacija pri porodu rodio u ponoć, 11.04.

Najveća svjetska multinacionalna korporacija, prijavila je danas 60-postotni pad prihoda. I to na dan kad tradicionalno bilježe rekordne uplate. Svakog desetog travnja Hrvati se, naime, ritualno podsjećaju koliko su malo napredovali u posljednjih pedesetak godina, a gdje je prirodnije obilježavati takav ritual nego kod institucije koja je malo napredovala u posljednjih petstotinjak godina.

No, ovog desetog travnja čak je i Crkva osjetila teret krize. Kako javlja Glas koncila, njihove podružnice diljem zemlje zabilježile su čak 60% manje uplaćenih misa za dušu pokojnog Ante Pavelića.

– U prvi tren pomislili smo na najgore, da je netko u podružnicama HSP-a raspačavao knjige, no pokazalo se srećom da ljudi samo nemaju novca da uplate za misu Crkvi. Da, to je svakako presedan, jedan vjernik mi je čak prišao i rekao da ne želi plaćati misu onima u čistilištu jer im je sigurno bolje nego njemu u Hrvatskoj – izjavio je za Sprdex jedan od 80 hrvatskih biskupa koji strahuje da bi, nastavi li se ovaj trend, Crkva mogla otpustiti i do 4.000 svećenika te smanjiti broj podružnica na 5 u svakom kvartu u urbanim sredinama i samo 11 u svakom selu.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments