Sportski novinari prijete štrajkom jer im Mamić već mjesec dana kasni s isplatama

Da nešto ne štima na relaciji Maksimir- novinari bilo je jasno kada je Dinamo u prošlom kolu izgubio od posljednjeg Osijeka što su neki novinari okarakterizirali kao „sumnjiv“ rezultat, a ne kao, što je bilo očekivano, „najbolji Osijek ove sezone“

Pred novo kolo HNL-a nekolicina sportskih novinara javila nam je da će, ukoliko im Mamić ne isplati zaostale provizije na plaćeničke članke, stupiti u višednevni štrajk. Duguje im, kažu, novac za nešto više od dvjesto članak.

Šuška se da su napojnicama za pošteno suđenje nakon pada Širića sve nezadovoljniji suci koji bi uskoro mogli suditi jedanaesterce samo ukoliko se prekršaj dogodi u kaznenom prostoru.
Šuška se da su napojnicama za pošteno suđenje nakon pada Širića sve nezadovoljniji suci koji bi uskoro mogli suditi jedanaesterce samo ukoliko se prekršaj dogodi u kaznenom prostoru.

– Za početak ćemo štrajkati tako što deset dana nećemo spominjati Halilovića kao potencijalnog putnika za Brazil. Ukoliko do tada Gazda ne ispuni naše uvjete u stanju smo objektivno sagledati stanje u hrvatskom nogometu – kaže nam jedan anonimni novinar koji je do sada, kaže, čak četristopedeset igrača Dinama osobno gurao u reprezentaciju.

Novinarima ne ide na ruku što je prvenstvo gotovo, ali upozoravaju da bi s štrajkom mogli nastaviti i za vrijeme ljetnih transfera.

– U zadnjih deset godina nije bilo osmogodišnjaka koji je prošao tristo metara od Dinamovog stadiona, a da ga ja nisam nazvao novim Messijem. A sada ni za zubnu protezu nemam – kaže nam jedan stari dinamov kroničar koji je želio ostati anoniman, a kojemu Dinamo navodno duguje novac još od članka o velikim šansama za prezimljavanje u Europi.

Do izjave Zdravka Mamića smo došli, ali je krenuo psovati pa će vjerojatno proći tri dana dok ne složi konkretniju rečenicu.  Ukoliko se prijetnje novinara pokažu stvarnima, možda već u idućem prijelaznom roku budemo slušali i o talentima koji, pazite sada, postoje i u drugim klubovima.

Prema nekim procjenama, sudeći prema novinarskim natpisima, iz Dinama je samo posljednjih deset godina izašlo preko dvjesto novih Messija, 150 novih Ronalda, 45 zamjena za Iniestu te oko 1000 novih plavih devetki. Na žalost, većina tih vrhunskih talenata završi u kvartovskom kafiću što se do sada objašnjavalo kao statistička pogreška.

Razveseli nas klikom:

0 comments