Milanović se ne boji eventualne obustave ruskog plina: “Cjelokupna naša industrija sigurna je još desetljećima, kupili smo četiri boce plina”

Sve napetija situacija oko Ukrajine, boje se mnogi, mogla bi prouzročiti prestanak obustave ruskog plina što bi na koljena bacilo cjelokupnu europsku industriju. Upravo je to natjeralo Angelu Merkel da ublaži svoje oštre stavove prema Rusiji, pa čak i podrži nezavisnost Krima, a nesumnjivo će blaži biti i mnogi drugi europski čelnici koji uvelike ovise o dotoku ruskog plina.

Ipak, kako saznajemo, premijer Milanović i dalje će inzistirati na oštrim sankcijama Rusiji i time ugroziti cijelih 0,000000000000000000001 posto ruskog gospodarstva, odnosno postotak na koji otpada poslovanje Rusije i Hrvatske. Naravno, hrvatska će spremno dočekati ako Putin odluči uzvratiti obustavom plina.

“Eventualnu rusku obustavu dočekujemo potpuno spremni! Na izvarednoj sjednici Vlade dogovorili smo kupnju četiri plinske boca tržišne vrijednosti oko 500 kuna koje su dovoljne za održavanje cjelokupne naše industrije sljedećih pet godina. Sa radnicima na benzinskoj crpki u Miramarskoj dogovorili smo da nam u sljedećih deset godina isporuče još dvadeset boca s plinom koje će nam služiti kao rezerva. Ovim planom osigurali smo stabilno poslovanje cjelokupne naše industrije za sljedećih 30 – 40 godina”, zadovoljan je bio premijer Milanović koji je i svojim ministrima naložio da kod kuće više koriste struju, a štede plin, jer bi, u slučaju naglog rasta domaće industrije, premijer u industrijske svrhe prenamijenio i plinske boce iz domova ministara.

Drugi je to veliki uspjeh Milanovićeve Vlade u samo tjedan dana. Podsjetimo, ministar turizma je pred samo nekoliko dana svijet upoznao sa najnovijim dostignućima na polju fizike, takozvanom srpanjskom rupom, koja je progutala ovogodišnju turističku sezonu, a koja će biti od neizmjerne koristi astronomima i fizičarima u istraživanju crnih rupa u svemiru.

Razveseli nas klikom:

0 comments