Meteorolozi zovu olujno nevrijeme, na stotine Čeha brodovima na napuhavanje krenulo prema otvorenom moru

Osim brodova na napuhavanje, jutros su planule i sve japanke koje su u Konzuma bile na akciji, a koje su idealna oprema za osvajanje Velebita i Biokova.

Kada je Državni hidrometeorološki zavod izdao upozorenje da je moguće olujno nevrijeme, poglavito na moru, Pavel Janček iz Brna s trenutnim boravkom u Makarskoj shvatio je to kao znak da je došlo vrijeme da napokon napravi krstarenje koje nikada sebi nije mogao priuštiti.

“Kada nam je gazdarica javila da ne idemo nigdje jer zovu olujno nevrijeme Pavel je zasjao poput sunca kojeg nismo vidjeli otkad smo napuštali Brno. Skinuo je čarape i kroksice, napuhao gumeni brod koji smo kupili kada smo prvi put bili na moru, 1998. godine, i krenuo prema Braču”, zabrinuta je Marita, Pavelova supruga, kojoj je hrvatski GSS, kao svakoj savjesnoj češkoj ženi, u mobitelu na brzom biranju pod brojem jedan.

Zbog idealnih vremenskih uvjeta danas se očekuje da će se tokom dana preko tisuću Čeha otisnuti prema najbližem otoku. U GSS-u su svjesni da svoj kruh trebaju i zaraditi, a njihovi helikopteri već preventivno kruže iznad otvorenog mora.

Razveseli nas klikom:

0 comments