Ikein katalog izgurao Isusa s vječnog popisa najiščekivanijih dolazaka

Na trećem mjestu željno iščekivanih dolazaka u Hrvatskoj su i dalje strane investicije, iako neki tvrde da bi se na ljestvici trebale nalaziti isključivo stvari za koje postoje šanse da se dogode.

Haleluja! Katalog švedskog boga namještaja kojeg hrvatske mase iščekuju duže i iskrenije od propasti Srbije danas je konačno je stigao u zemlju. Više od 300 stranica kataloga, za razliku od knjige slične veličine u kojoj se najavljuje drugi najiščekivaniji dolazak u povijesti – onaj Isusa Krista, većina Hrvata je pročitala, a prema prvim procjenama više od 40.000 ikeologa već prvog dana nakon otvaranja centra pohrlit će se pokloniti njegovom veličanstvu namještaju od iverice.

– Neki nas nazivaju nazadnima, govore da vjerujemo u gluposti, da je Ikea opijum za mase i da nikad neće doći! Kažu: treba živjeti u sadašnjosti i kupovati proizvode od našeg drva kojeg prodajemo Talijanima koji ga onda vraćaju nama po 400 puta većoj cijeni. Takvi nisu sanjali ovu državu, a kamoli da vjeruju u Ikeu. A Ikea će doći, s neba će padati cijene i nitko više neće 8 mjesečnih plaća koje ne prima izdvajati za dječji radni stol. Nevjerne Tome nas ne zanimaju i zato usuđujemo se govoriti:

Stolče naš koji jesi na nebesima
Svete su noge tvoje
Dođi u kraljevstvo moje
I budi cijena tvoja
Kako u Švedskoj tako i u zemlji – grmio je na zagrebačkoj Rugvici Ladislav Soljačić, vođa hrvatskih ikeologa.

Sveopćoj histeriji oko dolaska Ikee uvelike su pridonijeli i nacionalni mediji iako se, primijetili su mnogi, u današnjem izdanju Jutarnjeg lista između popisa artikala iz Ikeinog kataloga mogao pronaći i jedan članak o Gazi. Nepravda će, kako doznajemo, ipak biti ispravljena sutra senzacionalnim fotoekskluzivom o postavljanju fuga između pločica u WC-u za invalide na trećem katu odijeljenja za spavaće sobe.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments