HRT pozvao Škote: “Glasajte za neovisnost da nismo bezveze kupovali prava na Hrabro srce!”

Pred četrdesetak direktora HRT-a i njihovih dvjestotinjak zamjenika/rođaka besana je noć. Naime, HRT je, kako saznajemo, prije nekoliko dana otkupio, za standard HRT-a novi blockbuster, Hrabro srce iz 1995. godine. Na HRT-u su, govori nam naš izvor, sve ove dane bili uvjereni da referendum prolazi glatkom većinom.

“Naš direktor za pitanja praćenja svjetskih zbivanja uvjeravao nas je da će referendum proći glatko, da bi jutros jedan od naših zaposlenika za vrijeme šestosatne kave prije pauze pročitao da izgledi za škotsku nezavisnost i nisu toliko veliki. Ako koga treba kriviti onda treba kriviti direktora za pitanja praćenja svjetskih zbivanja. Al, opet, sa druge strane, što dijete zna. Glavni ravnatelj mogao je prihvatiti sugestije nekih koji su izrazili bojazan što na tako važnu funkciju postavlja četrnaestogodišnjeg nećaka koji ne zna engleski”, opširan je naš izvor sa HRT-a koji je želio ostati anoniman.

U svakom slučaju, HRT-ovcima sada ne preostaje ništa drugo nego čekati i nadati se da će Škoti imati razumijevanja prema našoj televizijskoj kući i izglasati neovisnost, jer, u protivnom, za sutra planirano emitiranje Hrabrog srca nema nikakvog smisla.

“Lijepo sam nadređenima govorio da je kupovanje tako novih i skupih filmova kao što je Hrabro srce potpuna glupost i rizik. Trebali smo se držati bugarskih art drama iz sedamdesetih na koje su naši gledatelji navikli. Što da sada radimo, kako će oni reagirati kada vide da je na programu neki moderan film. Da svu trojicu gledatelja nazovemo i ispričamo im se?”, čudi se naš sugovornik.

Razveseli nas klikom:

0 comments