UDBA NE BIRA SREDSTVA: Autobus iz vremena Jugoslavije zabio se u Thompsonov BMW

Goropadna UDBA, znalo se i do sada, ne bira sredstva kada je u pitanju djelovanje protih hrvatske države. Od razbijanja HSP-ova na milijardu djelova pa sve do podmetanja takozvanih „znanstvenih dokaza“ i „argumenata“ kojima žele smanjiti utjecaj Crkve u narodu – udbaši se nalaze svugdje: od vrha Sabora pa do priloga u toplom sendviču koji naručite.

Danas se, pak, ispostavilo da se UDB-ini spavači nalaze i unutar autobusa. Naime, autobus splitskog Prometa iz vremena Jugoslavije iz dosad neutvrđenih razloga zabio se u Thompsonov BMW.

„To je tipična partizanska metoda – udariti iznenada i ne štedjeti sebe samo da bi se napakostilo drugome. Ti partizani, vidite, nikada ne spavaju. Ni četrdesetih nisu Nijemcima davali mira kad su bili ovdje, a evo i sada, što nije nimalo slučajno, udaraju u njemačko auto u vlasništvu domoljuba“, nije iznenađen Stjepan Držislav Tomić, predsjednik oporbenog HSP-a Ante Pavelić 1941.

„Znali smo do sada da ima ljudi koji se ne mogu pomiriti sa raspadom Jugoslavije, ali nismo imali pojma da ima autobusa koji još plaču za tom zemljom“, dodaje naš sugovornik navodeći kako je priča o vozaču koji je zaboravio podignuti ručnu tipični novinarski spin orjunaških medija.

Brojni pobornici teorije o UDB-inim simpatizerima među autobusima boje se da je ovo samo početak. „Danas su udarili na Thompsonov BMW, a što će sutra. Na Audi nekog svećenika“, zloguk je jedan drugi sugovornik koji je želio ostati anoniman.

Veliki problem, slažu se mnogi, je i činjenica što devedeset posto hrvatskog javnog prometa potječe iz vremena Jugoslavije pa je pitanje koliko ima još nelojalnih autobusa koji će se sutra iz čiste zlobe možda zabiti u neki križ uz prometnicu.

Kako saznajemo, sporni autobus je odveden na ispitivanje, a u medije je procurila informacija kako je isti na njemačkoj listi još od 1950. godine kada se, kao mladi autobus, zabio u auto jednog hrvatskog emigranta, nakon čega je pobjegao u Jugoslaviju gdje je sve do sada izgledao kao tipični hrvatski autobus koji se kvari četiri puta dnevno i pali na guranje.

Razveseli nas klikom:

0 comments