Milanović zahvalio čelnicima Microsofta na dugogodišnjoj suradnji: “Naši zaposlenici u javnom sektoru na posao dolaze samo da bi igrali pasijans”

Zoran Milanović otisnuo se na duggočekivanu američku turneju što je već izazvalo brojne pozitivne efekte u Hrvatskoj.

“Čim je Milanović sjeo u avion rejting SDP-a skočio je prosto iz činjenice što premijer nekoliko dana neće biti u državi”, govori nam politički analitičar Tomislav Jakovljević. Na nekoliko dana odahnut će i ministri koji sljedećih dana neće morati razbijati glavu hoće li do kraja radnog vremena biti smijenjeni, što je do sada imalo negativnog odjeka jer bi poslove prijateljima i rodbini sređivali brzinski i aljkavo, zbog čega je za iste često saznavala javnost.

Milanović je u SAD doputovao u nevelikoj pratnji, a iako je bilo riječi da cijela Vlada ode u Ameriku, na kraju se od toga odustalo jer američki zakoni strogo zabranjuju unošenje oružja za masovno uništenje, a što gospodarski stručnjaci u hrvatskoj vladi svakako jesu.

Već prvog dana američke turneje, premijer se sastao sa čelnicima Microsofta kojima je rekao kako su Windows 8 baš odlični. “Hrvatska i Microsoft već dugi niz godina imaju odličnu suradnju. Nema tog javnog službenika u državi koji dnevno onih pet sati kada nije na pauzi ne provede igrajući pasijans”, ponosno je rekao Milanović pred vodstvom Microsofta koje se obvezalo da će uskoro nadograditi igru tako da će nakon stotisućite odigrane partije igrač dobiti Orden ponosnog HEP-ovca. Ipak, novi će dodatak igrici biti dostupan samo na Windows 9-ci, pa će se hrvatizirana verzija popularne igre u državnim firmama zaigrati najranije 3400- godine.

Osim Milanovića, na turneju je otišao ministar obrazovanja Vedran Mornar kojeg je premijer poveo radi kazne. Naime, premijer se prošlog tjedna naljutio na svog ministra zbog kipa Gospe u zadarskoj školi, a kaznio ga je dvotjednom zabranom viđanja Josipa Bozanića, te ga je poveo u Ameriku da se Mornar nebi iskradao na Kaptol dok ga nema.

Razveseli nas klikom:

0 comments