Apel ovčara iz Dalmatinske zagore: Bez šatoraša ne možemo preživjeti

Čuvši najave šatorasa da bi se nakon gotovo dvije godine uživanja mogli povući kućama i u surovu stvarnost samostalnog plaćanja režija i života na vlastiti račun tuga u jad zavladala je Oklajem pokraj Drniša. U našu redakciju se javio potreseni Jozo Vukorepa iz Oklaja te započeo svoju priču; “Nakon poziva gospođe Anice Martinović i njene rezervacije 120 grla janjadi odlučio sam povećati stado ovaca. Čak je i susjed Božo zadovoljno trljao ruke i pohvalio se da je i kod njega rezervirala stotinjak janjadi.”

Nakon odlaska Šatra, zagrebačka katedrala postat će najveća vjerska institucija te prostorija s najviše križeva u Hrvatskoj.
Nakon odlaska Šatora, zagrebačka katedrala postat će najveća vjerska institucija te prostorija s najviše križeva u Hrvatskoj.

“Medjutim, sve što je lijepo kratko traje”, nastavlja priču Jozo. “Čuli smo da bi šatorasi mogli zadovoljni svojim kućama. No, tko se pita kako je nama?”

Situacija je bila toliko kritična da su se ispod glasa mogle čuti kletve prema HDZ-u, a dva sumještana koja su glasala za SDP i koji su do sada morali biti zatvoreni u kući su nam priznali da su ih upozoravali na ovakav rasplet.

Pitali smo za komentar dobiti i gospođu Kovač koja je u Berlinu na koncertu Halida Beslica. Ona je poručila da nema mjesta brizi. Naime, iako se i njoj naziralo nezadovoljstvo u glasu što šatorasi odlaze jer, kaže, gdje će sad kratiti dane kad oni odu i gdje će na jednom mjestu vidjeti toliko svetaca i zastava na zidu, pronasla je rjesenje. Rezervaciju janjadi ipak neće otkazati jer ovog proljeca ide na 5 hercegovackih svadbi i uvjerava da nijedno janje nece ostatiti živo.”

No iste sreće kao dalmatinski pastiri nisu bili vlasnici dionica eneregetskih kompanija. Naime, zbog najave o odlasku šatoraša pretpostavlja se da će prodaja plinskih boca za prijetnje državnim udarom pasti za 30-ak posto.

I kladionica koja se nalazila nedaleko šatora, a koja je radila 0-24, najavila je otuštanje 300-ak radnica jer očekuju drastičan pad prometa.

Autor: Povljana Girls

Razveseli nas klikom:

0 comments