Popravio kompjuter kombinacijom psovanja i udaranja šakom po kućištu

Iako je Hrvatska poznata kao rasadnik kompjuterskih talenata sa područja informatike, uspjeh mladog Sinjanina, dvadesepetogodišnjeg Tihomira Horvata, teško će netko nadmašiti.

On je, naime, danas uspio dokazati ono što već nekoliko desetljeća postoji u teoriji, a to je da je kompjuter moguće popraviti vještom kombinacijom svakojakih psovki i udaranja nogom ili rukom u kučište kompjutera. Kao i do svakog pravog izuma, do ovog je, naravno, došlo slučajno.

“Slučajno sam otvorio četvrti tab u Chromeu i kompjuter je ostao blokiran poput imovine Nadana Vidoševića. Čuo se samo procesor i moje spominjanje naše lokalne sinjske Gospe”, priča Tihomir koji je svu vjeru izbubio kad mu je na Ctrl Alt Delete pisalo “not responding”.

“Kako Bog dopušta takve stvari”, pitao sam se u sebi glasno opsovavši nekoliko svetaca. “Onda sam dva puta šakom udario po gornjoj strani kućišta. Nakon nekoliko trenutaka tišine, ekran se odblokirao, a ja sam uspio zatvoriti taj smrtonsni četvrti tab i nastaviti surfati. Kasnije nisam imao nikakvih problema, a čak mi je i word otvorilo unutar tri minute”, priča Tihomir.

Mladi informatičar priznaje da se ne sjeća točnih psovki koje je koristio tijekom popravka.

“Počeo sam sa svecima, tu se nisam štedio. Onda sam nekoliko puta spomenuo “majku tajlandsku”. Mislim da sam to radio dok sam šakom lupao o gornju stranu kućišta”, prisjeća se Tihomir koji ne žali jer zna da će mu kompjuter novu šansu dati već pri idućem učitavanju BS Playera ili nekog jednako kompleksnog programa.

Razveseli nas klikom:

0 comments