Čovjek mlađi od 80 godina povjerovao u prvoaprilsku šalu hrvatskih portala

Poslovično poduzetni suseljani naivnog Matu su već nazvali da im bude jamac za kredit.

Bare i Rozga zajedno!? Majko Isusova!

IMOTSKI – Poznato je od davnina kako svaki Hrvat na svijet dolazi s dvije urođene osobine: zajebi koga stigneš i ne daj nikom da te zajebe. Naravno, u takvoj klimi ne čudi da urednici novina i portala čupaju kosu kada trebaju smisliti lažnu vijest za najšaljiviji dan u godini.

No, također je poznata činjenica kako će osoba starija od 80 godina povjerovati ako u novinama pronađe i vlastitu osmrtnicu, a posebno se ovo odnosi na starije čitatelje Slobodne Dalmacije koji ni vrijeme ne provjeravaju pogledom kroz prozor već čitanjem informacija u najsvetijem tiskanom izdanju poslije Biblije.

Ali ‘ajde, treba biti pošten i reći kako tradicionalnim neuspjesima prvoaprilskih šala svakako doprinosi i potpuni izostanak Sprdexovih novinara u redakcijama etabliranih novina u Hrvatskoj pa, iako razumljivo, ovo ipak ne treba smatrati valjanim opravdanjem.

Bilo kako bilo, otužni pokušaju prevare građana kojima svjedočimo već godinama nastavili su se i ovog prvog travnja, ali, na zaprepaštenje svih nas, u okolici Imotskog radi i živi izvjesni Mate Burazin, 28-godišnji ratar koji je povjerovao u prvoaprilsku šalu jednog internetskog portala.

On je, naime, uredništvu ”tportala” poslao mail sljedećeg sadržaja:
”Pizda vam materina, da vam pizda materina, Klepetan i Malena zapravo pederi. Pa jeste li normalni? Jeste li vi učili biologiju? Što mislite da Klepetan nosi jaje u kljunu iz Afrike i onda ga baci ispod Malenog pa se prave šokirani? Gospu vam vašu, da vam gospu vašu. Pa ja ću poludit. Već 20 godina obrađujem ovu hrvatsku grudu i još nisam vidio te životinje pedere. Evo u mene dva purana, zatvorit ću ih u kavez 3 tjedna i ako naprave jaje okidat ću svoja dva! Pu govna jedna”.

Za neupućene,” tportal” je za 1. travnja čitateljima servirao uistinu gnjusnu priču o pederluku u životinjskim redovima, a da stvar bude gora, prenio je i izjavu izvjesnog ornitologa koji je homoseksualno ponašanje kod životinja označio normalnom i gotovo svakodnevnom pojavom.

Dajemo vam minutu da se zgrozite kao ljudi.

I nastavljamo.

Iako potpuno razumljiva, reakcija gospodina Burazina ipak je prilično neočekivana. Kako nam javljaju kolege iz ”tportala”, nitko nije znao kako reagirati. Ovakvi slučajevi obično se rješavaju tako što unuci objasne obiteljskom srebru da je vijest lažna, ali još nije zabilježen slučaj da unuk nasjedne na lažnu vijest.

Do nesretnog Mate nismo uspjeli doći, ali susjedi se kunu da je posljednji put viđen kako ograđuje dva purana bodljikavom žicom.

Bilo kako bilo, ”tportal” očekuje ili tužba ili jedna uistinu senzacionalna vijest.

Razveseli nas klikom:

0 comments