SENZACIJA: FER-ovac napravio aplikaciju koja izračunava gdje si bio ’91-e!

Nakon što je aplikacija koja izračunava i najteže matematičke jednadžbe osvojila svijet, na novi genijalni proizvod iz Hrvatske nismo trebali dugo čekati. Jutros je na zagrebačkom FER-u predstavljena nova aplikacija koja bi, tvrde njeni tvorci, trebala odgovoriti na pitanje svih pitanja: Gdje je netko bio ’91!

“Aplikacija uzima u obzir mnogo podataka. Primjerice, da bi saznali gdje je 19-godišnja konobarica lokalnog kafića bila 1991. godine trebate znati njeno prezime, ime oca, cifru koju daje za blagoslov kuće, kao i podatak je li joj netko unutar šest koljena bio član Partije. Svjesni smo da bi to moglo predstavljati problem našim korisnicima koji nemaju baku da im te podatke izdiktira iz glave, ali već radimo na tome da poboljšamo stvari pa se nadamo da će ubuduće korisnicima biti potrebno znati samo prezime i ime oca”, govori nam Mijo Klarić, idejni začetnik aplikacije.

Brojni stručnjaci oduševljeni su aplikacijom, te smatraju kako će predstavljati revoluciju u svim budućim kafanskim raspravama, a neki je već od milja zovu “lovac na komuniste”.

“Već imamo dosta zainteresiranih za kupnju aplikacije. Nije tajna da su nas kontaktirali i s Kaptola koji bi preprodavali aplikaciju s dodatnim blagoslovom. A u pregovorima smo oko izrade specijalnog uređaja za pronalazak osoba koje su plakale kad je umro Tito. Jučer smo s njim slučajno prošli ispred zgrade HDZ-a pa su susjedi zvali policiju zbog prevelike buke”, za kraj će autor aplikacije.

Razveseli nas klikom:

0 comments