SENZACIONALNA VIJEST: Jakov Sedlar odabran za novog redatelja serijala Star Trek; hoće li kapetan Tuđmard spasiti galaksiju od zlih Srbijanaca?

Priča se da bi isti redatelj trebao režirati i remake tri nastavka Star Warsa i to pod imenima: Star Wars: Crvena prijetnja, Star Wars: Srbi napadaju i Star Wars: Osveta Tita.

TITOZIJA – Radnja nove sezone još je obavijena velom tajne, ali iz HBO-a su ipak dali neke informacije o istoj. Priča je, kako saznajemo, smještena u 2945. godinu kada posada USS Enterprisea pod komandom kapetana Jean-Frana Tuđmarda uđe u crvotočinu te se nađe u opasnom crvenom dijelu galaksije. Kao da to samo po sebi nije dovoljno grozno, ovdje ih napadnu ozloglašeni Srbijanci te ih na svom planetu, Titoziji, osude na smrt bez suđenja. Iako posadi prijeti sigurna smrt, u zadnji čas ih spase nepoznati humanoidi koji im ispričaju kako vuku podrijetlo sa Zemlje, s koje su pobjegli prije tisuću godina pritisnuti jugoslavenskom UDBA-om koja ih od tada progoni na svojoj Crvenoj zvijezdi smrti.

Više od toga pisac scenarija, Ivan Aralica, nije htio otkriti. Ipak, i ovo je bilo dovoljno da brojnim svjetskim trekkijima probudi maštu. Na jednom Star Trek forumu korisnik pod imenom CROmulanac je napisao: “Uopće ne sumnjam da će nova sezona nadmašiti sve dosadašnje. Bit će ovo warp 20 prema Picardu i Janewayici hahaha”, a njegovo mišljenje dijele i mnogi ljubitelji ovog serijala.

Ipak, saznajemo da ovo nije jedina promjena: “Najzanimljivije je zapravo to što se nova sezona neće više zvati Star Trek, nego Star Drek čime želimo naglasiti razliku od prijašnjih serijala”. Iako se mnogi pribojavaju da bi ne-američki redateljski dvojac mogao negativno utjecati na popularnost serijala, iz HBO-a je stigao oštar demanti u kojem stoji kako je riječ “o uigranom dvojcu koji iza sebe ima nekoliko filmskih naslova od kojih je nedvojbeno najpoznatiji kultni ”Četverored” iz 1999. godine, kojeg ćemo emitirati u subotu u udarnom terminu.”

Emitiranje ”Četveroreda” američkim gledateljima trebalo bi odagnati svaku sumnju u izbor redatelja za novi Star Trek, a posljednjih je tjedana među Amerikancima porasla prodaja Araličine knjige “Psi u Trgovištu” koja je, nakon nekoliko mjeseci dominacije, s top ljestvica skinula Larsonovu ”Milenijsku trilogiju”. O glumačkoj postavi još se ne zna puno, ali glavnu ulogu trebao bi igrati Martin Sheen koji se s redateljem zna još sa snimanja megahita “Gospa” iz 1995. godine.

Razveseli nas klikom:

0 comments