STANOVNICI SAD-a U PANICI: “Znanstvenici se zamaraju ebolom, a Milanović sa svojim gospodarskim stručnjacima slobodno šeta po zemlji”

I dok velika većina medija i javnosti svu pažnju pridaju mogućoj epidemiji ebole, potpuno je nezapaženo prošao dolazak hrvatskog izaslanstva na čelu s premijerom Milanovićem. Ipak, sve više amerikanaca svjesno je opasnosti ukoliko se ideje gospodarskih stručnjaka iz Milanovićeve pratnje prošire Amerikom.

“Ovo je puno opasnije. Ebola je virusna bolest koja će kad tad nestati. Ali ako, ne daj Bože, gospodarske ideje hrvatskih političkih stručnjaka zažive nećemo se oporaviti nikada. Pa pogledajte na što Hrvatska sliči. Cijela  zemlja je poput teen zvijezde – kao mlada imala je sve predispozicije za kvalitetan život, a sad spaja kraj s krajem u paklu neimaštine pored sumnjivih “spasitelja””, poetično da stvari približi Amerikancima piše Mike Kohan, kolumnist New York Timesa.

Novinari Economista građane upozoravaju na simptome, a Wall Street poziva na oprez.

“Osoblje restorana, a posebno konobari koji su bili u doticaju s hrvatskim izaslanstvom za vrijeme ručka moglo je čuti o čemu se priča pa smo ih preventivno hospitalizirali”, govori nam glasnogovornik policije grada Seattlea. Ipak, da stvari izmiču kontroli pokazuju dokazuju neki zaposlenici Microsofta gdje je hrvatska ekspedicija nedavno boravila, a koji navodno kolegama na poslo govore kako bi zaista trebalo investirati u Hrvatsku.

“Priča o investiranju u Hrvatsku je zadnji stadij propadanja mozga. Nažalost, njima više nema pomoći. Srećom to su shvatili i članovi njihovih obitelji pa su ih već upisali u republikance”, dodaje naš izvor iz policije.

Stručnjaci će sljedećih dana posebno biti na oprezu, a za oprez mole i građane.

“Građane molimo da se ne izlažu bez razloga hrvatskoj delegaciji, a posebno da s njima ne započinju ekonomske ni gospodarske teme, a ako im se ulaganje novca u Hrvatsku dobrom idejom, radije nek taj novac pošalju nigerijskom princu koji im se javlja svako malo na mail. Naime, veća je vjerojatnost da uloženo vrate”, savjetuje Tod Billsworth iz Centra za kritična ulaganja.

izvor cover fotografije: vlada.gov.hr

Razveseli nas klikom:

0 comments