ČUDO Student Filozofskog fakulteta se upisao u višu godinu – iz prve

Posljednjih dana studenti i studentice Filozofskog fakulteta svjedoci su pravog pravcatog čuda.

“Ovo ne pamtim od svojih brucoških dana. Sjećam se kao danas kada se fakultetom pronijela vijest o čovjeku koji je na Filozofskom diplomirao s manje od trideset godina. Bio je to rujan 1984. godine”, govori nam Mario Colić, student druge godine poljskog jezika i indijske književnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu uspoređujući novo čudo s čuvenim slučajem “štreber”.

Junak ove priče je Fabrizio V. iz Marčane koji je na hodnicima Filozofskog fakulteta postao poznat kada je uspio odraditi semestar bez ijednog zapaljenog jointa. Ipak, ovako nešto veliko nitko nije očekivao. Fabrizia smo pronašli u unajmljenom stanu na zagrebačkom Trnju. “Ne znam što da vam kažem, otišao sam na studomat. Kad sam došao na red vidio sam da mogu upisati sve kolegije s pete godine. Mislio sam da sanjam, pa sam odmah pohitao do obližnjeg bankomata da vidim je li još uvijek na računu imam 13 kuna. Onda sam shvatio da je sve istina”, počinje Fabrizio svoju priču.

“Pohitao sam odmah do referade, a kada sam im rekao da imam sve uvjete za petu godinu prvo su me pitali koji put ponavljam četvrtu. Kada sam im rekao da mi je ovo prva godina na četvrtoj zamolile su me da ne dolazim napušen na fakultet dodavši kako višu godinu iz prve nije moguće upisati”, nastavlja uzbuđeni mladić.

Vijest se fakultetom proširila brže nego besplatni Komunistički manifest s potpisom Mate Kapovića, a mišljenja studenata su podijeljena. I dok jedni smatraju da je ovo dobrodošao primjer, drugi su salvama uvreda zatrpali Facebook zid (ne)sretnog mladića.

“Ma što god oni mislili, ja sam ponosan i sretan. Čak mi se čini da mi se teta na referadi kad je vidila moju sreću u jednom trenutku – nasmiješila”, završava Fabrizio tvrdnjom o smješku u referadi zbog čega nam cijela priča sada izgleda nerealno i sumnjivo.

autor: Liu Kang

Ovaj tekst nam je poslao čitatelj. Tvoj tekst također može biti objavljen. Sjedni za kompjuter, napiši tekst i pošalji na [email protected]. Ako ne ništa, roditelji će vidjeti upaljen Word pa im barem možeš slagati da pišeš molbu za posao. 

Razveseli nas klikom:

0 comments