Radnik u kineskoj tvornici tvrdi da mu se dnevno ukaže deset tisuća svjetlećih Gospi

„Kad već može svijetliti, tko zna, možda se upravo na našoj pokretnoj traci ukaže prvi kipić Gospe koja govori“ novom se ukazanju nadaju u upravi ove kineske tvornice.

Nije novost da marljivi Kinezi već duže vrijeme diljem svoje domovine rade prave pravcate replike svjetskih znamenitosti. Posljednjih godina u Kini možete tako naći pravu pravcatu kopiju Venecije, kip slobode, Eifellov toranj, a od prošle godine i lažne Bandićeve fontane… Ipak, da su otišli predaleko svjedoči najnoviji slučaj iz kojeg se može navijestiti da se u Kini stvara pravo lažno Međugorje.

"Osim svijetlećih Gospi imamo i izvrsnih replika Justina Biebera koji pleše i pjeva čak tri riječi" odmah kreću s komercijalizacijom vjere vlasnici tvornice, na opće zgražanje cijelog Međugorja.
“Osim svjetlećih Gospi imamo i izvrsnih replika Justina Biebera koji pleše i pjeva čak tri riječi” odmah kreću s komercijalizacijom vjere vlasnici tvornice, na opće zgražanje cijelog Međugorja.

Osamnaestogodišnji Huan Chan Pin, radnik u kineskoj tvornici lutaka, tamošnjim medijima tvrdi da on već nekoliko godina gotovo svakodnevno za vrijeme radnog vremena, dakle 18 sati dnevno, viđa u prosjeku desetak tisuća svjetlećih Gospi. Priča, priznat ćete, zvuči apstraktno da ne kažemo glupo i nevjerovatno jer je teško povjerovati da će bogobojaznim Hrvatima zasvijetliti samo jedna Gospa, a bezbožnim komunističikim Kinezima njih desetak tisuća. Dnevno.

Ipak, Huan Chan Pin tvrdi drugačije. „U tvornici radim od svoje pete godine i, sada kada se sjetim, već prvog radnog dana, kao petogodišnjaku mi se ukazalo desetak tisuća svjetlećih Gospi. Dapače, cijela pokretna traka bila je prepuna Majki Božjih, a osobno sam na neke lijepio neke plastične dijelove“ tvrdi Huan koji ima jednostavno objašnjenje zašto je tek sada otkrio kako redovito viđa svjetleće Gospe.

„Jučer smo prema uobičajenoj partijskoj dužnosti morali čitati portale zemalja gdje su uvjeti života gori nego u Kini. Srećom ili nesrećom, jučer su na redu bili hrvatski portali. Još se nisam oporavio od šoka što su Mia Kovačić i Hrvoje Šalković prekinuli, kada sam na naslovnici ugledao istu onu svjetleću lutku kakvih dnevno vidim deset tisuća. Da moje iznenađenje bude veće, tek sam u tekstu shvatio da je riječ o pravoj pravcatoj Majci Božjoj“  uzbuđeno priča Huan koji nam se kune da, pošto nije katolik, sve ove godine nije imao pojma da mu se ukazuje svjetleća Gospa. „Mislio sam da je to neka najobičnija lutka“ nevino će naš sugovornik.

Vidioc Huan odmah je stekao slavu najbolji dokaz čega je činjenica što mu je obećano da će ubuduće jednu nedjelju mjesečno dobiti slobodno. Ipak, ostaje čvrsto na zemlji.  Samo je, kaže, zabrinut zbog činjenice da je na brojnim slikama vidio kako ljudi ljube kipiće identične onima u njegovoj tvornici. „Nadam se da su to ipak neki drugi kipići, a ne ovi koji se meni ukazuju jer sam osobno na više tisuća kipića sam nalijepio radioaktivne plastične dijelove koje sam skidao sa bojnih glava na sovjetskim podmornicama“ zabrinut je ovaj simpatični Kinez.

[alert-note]

Uprava tvornice negira optužbe: ”Radioaktivne materijale smo prestali koristiti još 2009. godine, ne znamo zašto kipovi svijetle”

Pojavljivanje mjesta, gdje za razliku od Međugorja, dnevno zasvijetli na desetke tisuća Gospinih kipova odmah je, naravno, izazvalo paniku u hercegovačkom poslovn… ovaj vjerskom kompleksu. Ne treba onda čuditi niz optužbi da su kineski kipići, iako jednako svijetle, najobičnija prevara koja svijetli zbog radioaktivnih materijala. “Za razliku od Kineza, mi koristimo posve bezopasni fosfor” govori nam izvor blizak vidjelici Vicki. Iz kineske tvornice odmah su negirali optužbe izjavivši da njihovi kipovi nisu lažni, te da su radioaktivne materijale, s visokim udjelom radijacije, prestali koristiti još 2009. godine kada je Vlada donijela niz strogih zakona u korist radnika kojima je radno vrijeme smanjeno na maksimalno dvadeset sati dnevno, a zabranjeni su i visokoradioaktvni materijali u proizvodnji. “Danas koristimo mahom materijale nastale razgradnjom bojnih glava sa sovjetskih podmornica koji su radioaktivni samo ako ih se stavlja usta, te su kao takvi posve bezopasni” brane se u kineskoj tvornici.

[/alert-note]

Razveseli nas klikom:

0 comments