Uhićen Milan Bandić; tužiteljstvo strahuje da će slučaj otići u zastaru dok mu se pročita optužnica

U nedjelju nešto iza 18 sati uhićen je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić! Potvrđeno nam je to iz PU zagrebačke, a Bandićeva glasnogovornica tek je šturo izvijestila kako nema informacija o slučaju te kako je njen šef čitav dan, kako je rekla, “brao mahune”.

“Branje mahuna”, opće je poznato, zagrebački je sleng za završnu brzinsku krađu kad je voda već došla do grla, a, prema informacijama koje trenutno raspolažemo, Bandiću su u branju pomagali njegovi najbliži suradnici iz Zagrebačkog holdinga.


Iako u USKOK-u nisu bili raspoloženi za davanje izjava, neslužbeno doznajemo kako će u ranim jutarnjim satima iz Moskve zrakoplovom Antonov 211 i dvama teretnim vlakovima u zgradu tužiteljstva biti dostavljene optužnice koje pokrivaju prvu godinu Bandićeva mandata, dok će za dostavu ostatka optužnica biti podignut nenamjenski kredit od 200 milijuna eura kod Svjetske banke.

Kako je standardna praksa u ovakvim slučajevima, Bandić bi u istražnom pritvoru trebao biti zadržan minimalno mjesec dana, a čini se i da bi stari lisac i ovaj put mogao umaknuti ruci pravde. Prema hrvatskim zakonima, naime, za kaznena djela počinjena prije 20 ili više godina nastupa zastara, a u tužiteljstvu procijenjuju da bi čitanje svih optužnica moglo potrajati do Božića 2043. godine.

Uz Bandića, u istražni zatvor tokom noći trebao bi pristići i šef Slobodan Ljubičić, a stručnjaci strahuju da bi Zagreb ponedjeljak mogao dočekati u potpunom kolapsu ako ih u zatvoru odluči posjetiti sva rodbina zaposlena u Zagrebačkom holdingu.

Razveseli nas klikom:

0 comments