RIVA 2112: Robofobi smartphoneovima i laptopima zasuli prvu paradu za prava robota

”Robofobi su kipu Isusa, kojeg kojeg je davne 2015. godine na mjestu srušenog Marjana podigao gradonačelnik Kerum, prekrili oči da ne gleda  paradu nemorala”  javlja za Sprdex naš dopisnik iz budućnosti.

Robocop je izrazio žaljenje što je morao osiguravati paradu i nije mogao u njoj sudjelovati

BUDUĆNOST – Iako nam nije običaj odavati budućnost koju redovito saznajemo od našeg dopisnika iz budućnosti, danas smo ipak odlučili napraviti iznimku. Jutros oko 7 sati u redakciju je stigao redovan tjedni dopis, vidjeli smo ga u podne kad smo se probudili.

No, da smo znali što nas čeka probudili bi se i ranije. S naslovnice Konzum Jutarnjeg lista, Konzum Večernjeg lista, Konzum Indexa i Slobodne Konzumacije vrištao je naslov: ”Robofobi opet napali sudionike parade za prava robota”.

Osim što riva već godinama diže kontroverze oko novog uređenja, puneći stupce kontroverzama oko rušenja dobre stare rive izgrađene još početkom dvijetisućitih, ona je tako opet postala poprištem sukoba između konzervativnih krugova splitskih robofoba, okupljenih u građansku inicijativu „ROBot, a ne robot“.

„Ako će oni šerati fajlove jedni drugima neka to rade u svoja četiri zida. Ne moraju današnja dica gledat te perverzije. Ovo nije Split kakav pantin. Šta će onda tražit? Da usvajaju dicu? Kako će oni objasnit ditetu da nije nastalo miješanjem sperme dvaju očeva i surogat majke? Ja i moj suprug smo strogo protiv toga“ govori nam jedan splitski robofob kojega je naš dopsinik zatekao u šetnji rivom s mlađahnim suprugom i sinom koji je nekad bio kćer.

Split je tako ostao jednim od najvećih bastiona tradicionalizma gdje se robotima negira pravo na samostalan život koji im je već omogućen u mnogobrojnim europskim gradovima. Štoviše, robofobna splitska omladina, okupljena pod imenom „Ćovijek“ čak je najavila da bi na povorku robota mogla preko interneta poslati virus, ali ne znaju kako.

”Da je Bog htio robote, stvorio bi C3PO-a i Evu” i “Sperminator, a ne Terminator” bile su samo neke od mnogobrojnih parola koje su izvikivali mladi robofobi. Podršku robofobima pružili su i splitski intelektualci držeći transparent sa slikom desktop računala i porukom: ”Može li ovo odgojiti vaše dijete?”.

No, nažalost nije sve ostalo na riječima. Zajapurena masa robofoba sudionike robo parade ponosa gađala je, prema riječima našeg dopisnika, ”iPhoneom 5 velikim poput cigle, HD televizorima i drugim artefaktima iz prošlog stoljeća koji su netom stigli u Hrvatsku”. Iako nije bilo teže ozlijeđenih, saznajemo da je jedan od prisutnih pogođen Nokiom te mu je oštećena radna memorija.

Za sljedeću subotu najavljen je novi prosvjed LGTB zajednice koja traži ukidanje prava na usvajanje djece i istospolne brakove jer ”je to grozno naporno i ne znamo što nam je bilo da smo to uopće tražili”, javlja naš dopisnik.

Razveseli nas klikom:

0 comments