Milanović našao način za izlaz iz krize: “Uhitit ćemo Bandića još dvadesetak puta i tražiti jamčevinu”

“Bandić je izašao iz pritvora, a mi bismo napokon mogli izaći iz krize”, slavodobitno je novinarima okupljenima na Markovu trgu rekao premijer Zoran Milanović priznavši da mu je genijalno rješenje za izlazak iz recesije, baš kao i svaka druga genijalna ideja u povijesti, na um palo sasvim slučajno.

“Newton je gravitaciju otkrio kad je ljenčario ispod stabla, Arhimed je svoj čuveni zakon otkrio u kadi, dok je Milanović plan izlaska iz krize otkrio dok se četvrtu godinu igrao premijera”, govori Gjurica Njavro, politički analitičar koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Milanović, nakon gotovo četiri godine rada s raznim Grčićima, Linićima i Baucima, uopće u stanju prepoznati dobru ideju.

Pojedinosti premijerova plana otkrio nam je Branko Grčić: “Shvatili smo da uopće nema smisla strane investitore dovoditi u Hrvatsku. Dovoljno je političare odvesti u zatvor. I onda im naplatiti izlaz. O detaljima ne bismo govorili, nećemo otkrivati nikakva nova imena, ali ako Bandića još dvadesetak puta strpamo iza rešetaka, te mu odredimo jamčevinu iz krize izlazimo do utorka. Ne mogu vjerovati da je sve tako jednostavno. Iskreno, više sam se i umorio asistenticama govoriti da pronađu bilo kakvu krivulju na grafu koja ide prema gore, jedva sam čekao da netko smisli izlaz iz krize”.

Na zagrebačkom sudu, jednom od glavnih zaslužnika za skorašnji izlazak iz krize, priznaju da je sve počelo kao zezancija.

“Mislili smo odrediti jamčevinu od deset milijuna uvjereni da političaru zaposlenom u javnom sektoru neće pasti napamet niti promisliti da kaže kako ima toliki novac. Onda je sudac, iz čiste pakosti, rekao petnaest milijuna u kešu. Znate, to su one scene iz filmova koje želite izgovoriti, ali vam život nikada ne pruži priliku. Nismo mogli doći sebi kada je Bandić samo kimnuo glavom i zamolio suca može li se dignuti do jakne na vješalici jer u zatvorskim hlačama ipak nema svih 15 milijuna”, govori nam jedan od inspektora koji su radili na slučaju.

U Vladi, ipak, pozivaju na strpljenje. Novca će od novih jamčevina, kažu, biti, ali planiraju ga trošiti planski.

“Ovom ćemo jamčevinom riješiti najosnovnije stvari. Evo, naprimjer, Zmajlović je vidio jedan odličan uredski stol s mini fontanom pa će nam većina novca otići na to. Ali već od iduće jamčevine počinjemo s gospodarskim oporavkom”, zadovoljan je premijer Milanović.

Razveseli nas klikom:

0 comments