Talijanski sud navijače koji su radili nerede kaznio povratkom u Hrvatsku

Petnaest navijača koji su od nedjelje navečer proveli u talijanskom pritvoru pod optužbom da su radili nered na utakmici kažnjeni su slanjem nazad u Hrvatsku. Ova drakonska kazna šokirala je brojne borce za ljudska prava, ali sutkinja je bila neumoljiva.

„Žalit ćemo se na ovu odluku. Kada su dečki izašli pred sutkinju i počeli pričati o stanju u Hrvatskoj pola dvorane je plakalo. Kada su pričali o stanju u nogometu, o Šukeru, Mamiću i njegovim hemeroidima u HNS-u i reprezentaciji, o Štimcu i sudačkim odlukama pola dvorane je plakalo od tuge, a pola se kunilo Bogu da više nikada neće reći kako je Berlusconi lopov i ubojica talijanskog nogometa. Iskreno sam mislio da će njihov emotivni nastup rastopiti led sa srca sutkinje“, ovom odlukom šokiran je i odvjetnik Mario Pazolli kojeg je optuženima dodijelio sud.

„Ovu poruku šaljemo kao poruku svim navijačima koji misle raditi nered na stadionima. Ona je stroga, ali ona je i poruka da ćemo svako divljanje na tribinama diljem Europe kažnjavati slanjem u Hrvatsku. Tamo, kao ni u našim zatvorima, nemate posao, ali za razliku od zatvora, tamo nemate niti tri osigurana obroka dnevno. Nogomet postoji, ali za otići na utakmicu morate dignuti četrdeset dozvola. I kad dođete na stadion obavezno morate staviti čepove za uši da nekome od tridesetak gledatelja ne bi izletio rezultat“, stoji u obrazloženju sutkinje koja smatra da će ovakva kazna brojne huligane diljem Europe natjerati da dva puta razmisle kada im nešto glupo padne napamet.

Razveseli nas klikom:

0 comments