Branko Grčić dao kompjuter na popravak nakon što se kraj BDP-a pojavio nepoznati znak “+”

Kraj radnog tjedna na Markovu trgu bio je prilično dramatičan.

„Sjela sam za kompjuter da pratim pad BDP-a. Međutim, odmah mi je nešto bilo čudno. Umjesto jedne crte koja označava minus bile su dvije. Samo što je druga bila okomita minusu, izgledalo je poput križa, eto tako je izgledalo“, priča nam uzbuđena djelatnica iz Vlade koja se s nečim sličnim u mandatu Zorana Milanovića nije susrela.

„Bio je početak radnog vremena, između 9.30 i 10 sati, ne sjećam se točno. Spustila sam se u kantinu i digla kolege s kave. Međutim, ni oni nisu imali pojma o čemu se radi“, prepričava službenica koja je u jednom trenutku čak probala rukum sastrugati monitor misleći da je možda riječ o prašini.

„Znate, premijer je baš jučer sa ormara skinuo knjigu o obećanjima narodu koju nije takao od prošle kampanje pa se prašina razletila po uredu“, prepričava službenica koja je najzad shvatila da ipak nije riječ o prašini već se zaista na ekranu pojavio nekakav križ umjesto minusa.

U pomoć su pozvali Lalovca koji je shvatio o čemu je riječ.

„Nisam znao je li me zajebaju kao onomad kad je na maskenbalu Maras stavio periku i nacrtao brkove pa se predstavljao kao strani investitor. Kako smo se samo smijali. Ma lako za nacrtane brkove, ali tko bi povjerovao da će strani investitor zaista posjetiti Hrvatsku“, prisjeća se Lalovac, ali onda brzo nastavlja dalje.

„Gledao sam malo u monitor, malo u Zokija koji je slijegao ramenima. Znao sam da znak na ekranu nije križ nego plus. Slušao sam dosta tih mitova o BDP-u u plusu, ali nikada nisam vjerovao u takvo nešto. Mislio sam da je riječ o najobičnijoj narodnoj izmišljotini“, meškoljio se ministar Lalovac.

Ipak, na kraju se ispostavilo da je zaista BDP u plusu. Naime, tajnu je odgonetnula čistačica.

„Svaki dan nakon što bi ministar Grčić otišao sa posla primjetila bi, dok bih čistila ured,  da se crvena brojka kraj minusa smanji. Nekidan, dan nakon što je javio da je na bolovanju brojka je bila nikada manja. Jučer je bila na nuli, a jutros sam primjetila da je brojka postala zelena, a da se znak prije brojke promijenio“, objašnjava čistačica Vlasta koja će ostati upamćena kao prva vidjelica pozitivnog BDP-a nakon tisuću godina.

„Ma ništa ja to ne vjerujem, kakav BDP u plusu, nikad čuo za to. Već sam zvao servisera da pokupi kompjuter. A lijepo sam Zokiju govorija da ne traži Kolindin pornić sa mog kompjutera“, kratko je prokomentirao ministar Branko Grčić kojeg smo telefonski kontaktirali.

Razveseli nas klikom:

0 comments