Studentu iz sobe ukradena stolica; ostao bez 612 komada odjeće

Student Fakulteta političkih znanost, dvadesetrogodišnji Mario Banić, jutros je policiji prijavio nestanak stolice na kojoj se nalazilo, prema sjećanju pokradenog mladića, između 600 i 650 komada odjeće.

„Dobro sam i prošao. Sreća pa sam prije desetak dana stavio prati jednu mašinu robe koju sam zaboravio izvaditi. Inače bih sada gol hodao“, prepričava nesretni mladić koji je, da ironija bude veća, u vrijeme kada je pokraden bio na predavanju profesora Bože Skoke. „Dobro, nije stolica znanstveni rad, ali bar znam da nije on“, šali se mladić.

Ovo nije prvi nesretan slučaj kada je u pitanju držanje odjeće na stolici. Stariji će se sjetiti nesreće iz 1987. godine kada se pod težinom odjeće slomila stolica i poklopila studenticu Nenu R.. Njen dečko tada je zvao policiju i vatrogasce, ali dok su oni stigli nesretnica se već ugušila. Godišnje diljem svijeta, procjenjuje se, tristo ljudi smrtono strada uslijed odrona odjeće nagomilane na stolici.

Naš student, dakle, može biti sretan što ga nije snašla gora nevolja.

„Pričao mi je prijatelj da od kada živi s djevojkom koristi taj, kako se zove, orbar ili ormab, nešto tako. Znam da se zove slično kao mađarski premijer. Tu se, pričao mi je, kao drži odjeća koja bude tako posložena da se ne treba peglati tri sata prije nego ju se odijene. Nažalost, ne vjerujem ni u puno realnije stvari od toga“, priča nam Mario dok vadi ostatke paštete od ručka. To mu je, kaže, i večera.

„Kraj je mjeseca, a zadnjih tjedana ne znam padam li brže na kladioni ili na usmenom. Što da vam kažem, mažem više nego Bujanec. Nažalost, samo paštetu po kruhu“, tužno dodaje mladić koji će, ukoliko mu policija ne nađe odjeću, posuditi očevu iz mladosti i jednostavno upisati Filozofski.

Hej, članci se ne pišu sami! Podrži nas lajkom na Facebooku.

Razveseli nas klikom:

0 comments