Pismo čitatelja Milijana B.: „Moja vizija Kolindine inauguracije“

Kako se bliži trenutak o kojem svaka HDZ-ovka sanja od mladih nogu – inauguracija, tako i raste napetost u timu prve hrvatske predsjednice.

„Kako ću ispasti na slikama? Je li istina da lenta na pruge stanjuje? Jesu li mi je dobro prekrojili? Kakav će biti bend? Jesu li Karamarko i Vaso digli odijela sa kemijskog? Je li onaj, kako se zove, Jakov spreman?“ samo su neka, uvjereni smo, od pitanja koje dvanaestak sati prije najvažnijeg dana u životu u glavi vrti Kolinda.

Ipak, kako saznajemo, nisu svi super zadovoljni Kolindinom organizacijom velikog dana. U inbox smo zaprimili prijedlog jednog, kako se predstavio, visokorangiranog HDZ-ovca koji se potpisao samo kao Milijan B, a koji ima svoju viziju inauguracije

Pismo čitatelja Milijana B.

„Moja vizija K0lindine inauguracije“

“Inauguracija se održava na za to posebno izgrađenom nogometnom stadionu kapaciteta 100.000 mjesta koji će iza bit ustupljen GNK Dinamu jer im je Maksimir premalen za sve one koji žele uživo vidjeti derbi protiv Slaven Belupa.

Skupljamo se svi jedno tri ure prije i pjevamo domoljubne pjesme. Mladež HDZ-a Karlovac počinje sa serijom ustaških budnica, a mi se svi pravimo da ih tobože nečujemo. Na ekranima dimenzija 80×150 vrte se slike hrvatskih velikana: kralja Tomislava, kralja Zvonimira, kralja Tuđmana, braće Mamić i novoizabrane predsjednice. U bikiniju naravno.
Tartan stazom oko gledatelja kruže članovi mladeži HDZ-a i razdraganoj publici, kao u rimskom koloseumu bacaju komade kruha i K+ parizera (samo 6,99 za kilo).
Kad raspoloženje dosegne vrhunac, vrijeme je da stigne ONA. Predsjednica dolazi u bijeloj lađi koja lebdi zrakom jer je vuče 350 000 bijelih golubica koje simboliziraju 350 000 nezaposlenih u Hrvatskoj. Njoj s desna, na krilatom konju Pegazu jaše Tomislav Karamarko i vitla mačem i štitom na kojem je ugraviran lik prvog hrvatskog predsjednika.

Milanović i Josipović klapaju daleko iza njih, a mi ih gađamo rajčicama i kupusom, a oni se potiho svađaju tko je kriv za izborni krah. Predsjednica nosi crveno-bijelo-plavu haljinu koja se proteže sve do Vukovara.

Između grudi joj je lenta koja svjetluca u bojama naše zastave i koja pritiskom na posebnu pucu intorira najveće Tuđmanove misli. Predsjednica se penje na binu, a Karamarko joj na glavu stavlja zlatnu krunu napravljenu od rastopljenih Sanaderovih satova i riječima “IMAMO PREDSJEDNICOOOOOOO” i službeno potvrdi imenovanje. Nakon toga Karamarko počinje nabrajati svih 20 milijuna žrtava komunističkog režima.

Tada nas nadlijeće ponos hrvatskog ratnog zrakoplovstva: jedan polovni kanader, jedan mig i desetak SDP-ovih ministara na čelu sa Milanovićem koji lete sa Markova trga.

Njegova uzoritost kardinal Bozanić održi kratku molitvu i propovijed u kojoj još jednom upozori na opasnost od komunizma i ne veliku neimaštinu koja vlada u Katoličkoj crkvi. Tada zbor “Savska 66″pod ravnanjem maestra MP Thompsona otpjeva pjesmu “Za dom spremna Djevo, kraljice Hrvata” jer je „zdravo“ komunistički pozdrav, na što svi kolektivno pjevamo i plačemo.

Na kraju svega, od nekud izleti Rojs vodeći na lancu medvjeda i Peđu Grbina, a razdragana svjetina traži razlike.”

Tekst nam je poslao Davor N. Javi se i ti s nekom idejom. Ili na bar lajkaj na Facebooku.

 

 

Razveseli nas klikom:

0 comments