Nova inicijativa iz MUP-a, od 1. srpnja svaka tenisica dobiva svoju registraciju?

Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo kako svaki od 128 hrvatskih gradova dobiva vlastite registarske oznake, vladajući su ipak shvatili da niti ova inicijativa neće značajnije napuniti državnu blagajnu.

– Proglasili smo gradom sve što smo mogli da bi uhljebili svoje članove. Kvragu, Čabar i Klanjec će dobiti svoje oznake, stvarno smo učinili sve što smo mogli, ali ni to nije dovoljno. Razmišljali smo da oznake dobije svako područje u kojem ima žive duše, ali što bi onda s Dalmacijom zimi? – upitao se naš izvor iz Ministarstva prije nego što nam je prezentirao ideju koju je, pohvalio se, sam smislio.

– Svi uvijek razmišljaju o automobilima kao izvoru opasnosti, ali na našim ulicama u promet se svakog dana uključuje na stotine tenisica, cipela, štikli… Provjerava li itko njihovu tehničku ispravnost?  – uvodi nas istaknuti član Ministarstva u inicijativu prema kojoj će svaka tenisica od 1. srpnja imati svoju registarsku oznaku.

– Za korištenje običnih cipela bit će potrebna dozvola C kategorije koja će se izdavati nakon kratkog 4-mjesečnog tečaja u hodoškolama, dok će za registraciju tenisica namijenjene bržem hodu i trčanju biti potrebno položiti i tečaj prve pomoći te, naravno, obaviti tehnički pregled u specijaliziranim državnim uredima. Za kućne papuče dozvolit ćemo čak izdavanje samo jedne registarske oznake za obje noge, a o statusu borosana, balerinki i crocsica odlučit ćemo naknadno, no to je već domena modne policije – kaže naš izvor.

Prema prvim procjenama, do kraja godine na hrvatskim ulicama naći će se preko 18 milijuna registriranih komada obuće, od čega većina iz ormara tvoje djevojke.

Razveseli nas klikom:

0 comments