PLJAČKA STOLJEĆA Lopovi ukrali dvjesto šteka cigareta, 500 smartphoneova, deset kopirnih aparata, dva skenera, živog slona i uređaj za CT; orobljen kiosk Tiska

Još uvijek nepoznati počinitelji sinoć su usred Gospića orobili kiosk Tiska, a šteta se za sada procjenjuje na pola milijuna kuna iako će nesumnjivo biti puno veća.

Naši ljudi još uvijek utvrđuju što je nestalo. Za sada smo ustvrdili da nedostaje dvjesto šteka cigareta, petsto kineskih smartphoneova, deset kopirnih aparata, dva skenera, pravi afrički slon koji je trebao biti dio novog projekta o cirkusu na kioscima tiska. Zečevi koji su trebali biti prodavani za vrijeme Uskrsa pušteni su na slobodu, a za sada je uhvaćeno i u kiosk vraćeno njih 500, dakle deset posto ukupnog broja. Šteta će nesumnjivo biti veća pošto smo, u utvrđivanju što je nestalo, pregledali tek dva posto kioska. Istraga će, bojimo se, trajati tjednima“, govori nam Mario Milić, voditelj istočnog sektora spomenutog Tiskovog kioska.

Inače, orobljeni kiosk spada u kategoriju manjih kioska, dakle onih koji sadrže manje od dva milijuna različitih artikala. Sreća u nesreći je i ta što u vrijeme pljačke nije bilo nikoga, a samo nekoliko sati prije otpušten je pacijent koji se odmarao u bolnici unutar trafike gdje mu je prodavačica prije nekoliko dana napravila operaciju slijepog crijeva.

Podsjetimo, kiosk tiska nedavno je srušio zakone fizike stare nekoliko tisuća godina o tome da neki prostor može primiti samo onoliko predmeta koliko je sam velik. Za sljedeći mjesec planirano je prvo slanje kioska Tiska u svemir radi dopreme materijala na Međunarodno svemirsku postaju, a o čemu je ovaj portal već pisao.

Još se ne zna kako su točno lopovi odnijeli ukradene stvari, pretpostavlja se da su došli s četrdeset kamiona.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments