Objavljena tradicionalna Poorbesova lista najsiromašnijih Hrvata

Kao i svake godine krajem trećeg mjeseca, ugledni časopis Poorbes objavio je listu najsiromašnijih Hrvata na kojoj je, prvi put u posljednjih 7 godina, došlo do promjene na čelu liste. 

6. Marko Begović (24) – Procijenjena vrijednost imovine: 500 kn

Dvadesetčetverogodišnji Marko vlasnik je jedne dionice i 45 neplaćenih računa HT-a, studentskog kredita i nepokretnog psa. Marko je potomak duge loze siromaha, za osamnaesti rođendan naslijedio je ništa od oca, a u proteklih pet godina pametnim ulaganjima u razne mirovinske stupove stečevinu je pretvorio u apsolutno ništa. Od nekretnina posjeduje spomenutog psa, a od pokretnina četiri plastične kante koje strateški raspoređuje po kući za vrijeme kiše.

5. Ibrahim Medved (41) – Procijenjena vrijednost imovine:  380 kn

Ibrahim već 20 godina jedva živi i ne radi u Karlovcu. Osamdeset postotni je invalid Domovinskog rata i u svom vlasništvu ima 15 različitih psihijatrijskih dijagnoza. Poznat kao veliki hedonist i gurman Ibrahim se u društvu često voli pohvaliti 4 kvadrata velikim vinskim podrumom u kojem živi. Prošle godine donio je nekoliko važnih poslovnih odluka, od kojih svakako valja istaknuti prebacivanje na jednoslojni toaletni papir. U recesiji je tako uspio nemoguće te je zbog 20% većeg budžeta pao s drugog na peto mjesto liste.

4. Marica Maruna (72) – Procijenjena vrijednost imovine:  240 kn

Jedna od rijetkih žena na listi. Sedamdeset posto mirovine pokojnog muža troši na kartu za autobus kojim ide na poštu po mirovinu. U njenom vlasništvu nalazi se katodni televizor dijagonale 12 centimetara vrijedan 21 kunu. Prema sadašnjim trendovima cijena televizora će padati sljedećih 14 godina, ali onda će početi rasti zbog statusa povijesnog rariteta. U rujnu 2041. godine Marica bi nakon prodaje televizora mogla postati prva umirovljenica s više novca na računu nego godina.

 3. Boris Kunac (52) – Procijenjena vrijednost imovine:  170 kn

Poznat i kao Bezkunac, ponosni je vlasnik gotovinskog kredita od 100.000 franaka u Zagrebačkoj banci kojeg je dogovorio po kamatnoj stopi od 11%. Od početne mjesečne rate od 1000kn Boris je danas stigao do 3,280 kuna vrijedne mjesečne obavijesti iz banke. Svaka tri mjeseca kad primi plaću ovaj 52-godišnji Riječanin ima na raspolaganju čak 170 kuna za razne luksuze. Najboljom prošlogodišnjom poslovnom odlukom smatra to što je s mobitela svoje 12-godišnje kćerke kliještima otkinuo tipku send te na taj način uštedi i do kunu i osamdeset lipa koje bi inače trošila na SMS poruke. Po struci nuklearni fizičar prošle godine putovao je u Iran gdje, nakon što su upoznali Borisa, osiromašeni uran sada zovu samo uran.

2. Denis Gudurić (38) – Procijenjena vrijednost imovine:  7,30 kn

Poznatiji kao Dena Isus jer nitko ne zna od čega hrani ženu i djecu. Iako višegodišnji laureat Poorbesovog izbora, ove godine pao je na drugo mjesto jer mu je u devetom mjesecu aparat s čokoladicama greškom vratio 7,30 kn više nego što je u njega ubacio. Denis je član ”Nema M San” grupe, a u njegovu posjedu su i dvije vile kojima razlaže slamu na kojoj s obitelji ne spava.

1. Ivo Jerčić (40) – Procijenjena vrijednost imovine:  -400.000kn

Tokom prošle godine odlučio je pokrenuti legalan obrt i redovno plaćati doprinose. Danas je vlasnik 18 ovršnih naloga i rođakovog kredita za koji je bio jamac. Ne posjeduje nijednu od 200.000 HT-ovih dionica. Prošle godine dobio posebno priznanje odvjetničkog društva ”Hanžeković” koje od HEP-a i HRT-a otkupljuje ovrhe zbog neplaćenih računa. Ugledni časopis ”Poor man’s health” procjenjuje da se njegovo siromaštvo povećava za 40.000kn mjesečno. Ustraje li u svojoj namjeri redovnog plaćanja poreza postat će prvi čovjek u povijesti koji je preko granice siromaštva gurnuo dvoznamenkasti broj svojih potomaka. Samo dno dotakao je u siječnju kada je na godišnjem sastanku skupine G-7 spomenut u vicu koji počinje riječima: ”Došli u banku premijer Grčke, Portugala i Ivo Jerčić”.

Razveseli nas klikom:

0 comments