Milanović suosjeća s poplavljenim gradovima: “Znam kako vam je, jednom nisam navukao zastor dok sam se tuširao”

Premijer Zoran Milanović u nevjerici je danas gledao vijesti iz poplavljenih gradova širom Dalmacije. Split, Trogir, Omiš, Vodice i drugi gradovi doslovno su plivali u vodenim bujicama, a sve je to bilo previše za sirotog premijera kojem se u trenu aktivirao PTSP prouzrokovan nemilim događajima kojima je svjedočio krajem prošle godine u svom stanu u centru Zagreba.

– Dobro znam kako se osjećaju stanovnici potopljenih gradova. Prošle godine dok sam se tuširao nisam navukao zastor. Još uvijek pamtim te scene pločica pod 0,7mm vode, zašpricanih zidova i sedam ili čak osam kapljica na bideu. Evo, ovoliko je nedostajalo da mi i vrata povuku vlagu – pokazuje premijer rukama koliko je blizu vodena bujica bila vratima kupaone i skupocjenom parketu iza njih.


Iako sretni što ih nije zadesila kalvarija poput one koju je samo pukom srećom preživio premijer, stanovnici potopljenih gradova ipak su se odlučili pojadati te zatražiti pomoć od države pri sanaciji neusporedivo manjih šteta od onih u stanu premijera poput uništenih automobila, vikendica i životnih planova.

– Pa ljudi moji što je vama, ne mogu ja kontrolirati vrijeme, nisam Bandić. Ma kakvo vrijeme, ne mogu kontrolirati ni svoje ministre – iskren je bio premijer.

– Pa u ovih par godina promijenio sam više ministara nego HSLS koalicijskih partnera. Štoviše. Ne kontroliram ništa. Evo Mornara na pet minuta pustim iz vida on je već u Bozanića na konzultacijama, kad Grčić prođe Markovim trgom BDP preventivno padne 3%, a Bauka sam posljednji put vidio kad je Drele bio popularan” potpuno se otvorio premijer.

Pitali smo ga i o skorašnjoj turneji po SAD-u gdje će informatičkim gigantima nuditi zemljište za servere u Lici. – Istina je! Idemo u Ameriku i mislimo ozbiljno. Evo baš smo Lalovac i ja upisali tečaj kod Jehovinih svjedoka da naučimo kako ne odustati od kucanja kad ti prvi put uz psovke i smijeh zatvore vrata.

Na kraju je premijer otkrio da se voli baviti amaterskom meterologijom. “Bio sam nekidan na Sljemenu biciklom i ne znam kad je ovoliko napadalo”, zaključuje premijer svojim zapažanjem koje je, slažu se stručnjaci, najveće amatersko otkriće u meterologiji još otkad je Circus DeLonga klasificirao oblake u 17. stoljeću.

Razveseli nas klikom:

0 comments