Sezonski radnik odbio mjesto ministra u Milanovićevoj Vladi: “Preferiram stabilniji posao”

Veliki je to udarac za vladajuće jer je Siniša Antić, pomoćni radnik u kuhinji hotela “Porat” i nesuđeni ministar, prije četiri godine jednom njemačkom turistu prodao motor, što je do danas najveća strana investicija koju je neki član SDP-a privukao u Hrvatsku.

ZAGREB – Nakon Zlatka Komadine, Mirele Holy, Radimira Čačića, Rajka Ostojića, Željka Jovanovića, Slavka Linića, Nevena Mimice, Veljka Ostojića te nekolicine drugih kojih se ne sjećamo, aktualnu Vladu ovog je tjedna napustila i Andrea Zlatar Violić i time se broj smijenjenih ministara izjednačio s brojem afera jedinog ministra koji još uvijek nije smijenjen – Siniše Varge. Povodom ovog jubileja, na Markovom trgu održana je kraća ceremonija, a u kuloarima se već priča kako će smijenjeni ministri započeti s osnivanjem udruga proizašlih iz Kukuriku mandata koje bi do kraja godine trebale nadmašiti broj braniteljskih.

No, slavljeničko raspoloženje stotina bivših i nekolicine aktualnih ministara pokvarila je vijest kako, suprotno očekivanjima, ministricu kulture nema tko zamijeniti. Naime, budući da je malo tko u Vladi uopće bio svjestan postojanja Ministarstva kulture, lista uhljeba za ovu poziciju nikad nije bila sastavljena.

– Zlatar Violić je bila ministrica? Još uvijek ne mogu doći sebi. Viđao sam je tu po uredu, ali mislio sam da je kakva čistačica ili vodoinstalater za Zmajlovićev ured. To bi barem objasnilo zašto onako izgleda – kazao je za Sprdex jedan visokopozicionirani član Vlade kojeg je zapao nezahvalan zadatak da ministrici nađe zamjenu.

– Čim se pročulo da je još jedan ministar smijenjen na vrata mi je pokucalo 50 članova stranke. Svi bi htjeli njegovo mjesto, a ja kažem: “A je li? Gdje ti je potvrda o nesposobnosti? Gdje ti je uvjerenje o položenom tečaju latinskog za sastanke s premijerom?”. Naposljetku sam odlučio da ovaj resor ostane u nadležnosti HNS-a te sam njima naložio da nađu zamjenu, ali se ispostavilo da su im oba člana već uhljebljena – kaže naš izvor.

No, nekoliko sati nakon smjene Zlatar Violić predsjedništvo stranke sastalo se u jednom zagrebačkom restoranu i, činilo se tada, uspjeli su pronaći idealnog kandidata za mjesto ministra. Siniša Antić člansku iskaznicu SDP-a ispunio je prije 18 mjeseci jer, logično, bez nje nije mogao biti zaposlen kao sezonski pomoćni radnik u kuhinji u jednom splitskom hotelu.

Budući da je Siniša jedini SDP-ovac koji za vrijeme Milanovićevog mandata nije uspio pronaći stalni već samo sezonski posao, ponuđeno mu je mjesto ministra kulture, ali ga je odbio uz obrazloženje da ”u hotelu ima ugovor do polovice kolovoza i preferira stabilniji posao”.

Iz Vlade su najavili kako će, da popune ministarsko mjesto, u narednom tjednu kontaktirati i najvećeg domaćeg stručnjaka za preuzimanje uzaludnih poslova
Iz Vlade su najavili kako će, da popune ministarsko mjesto, u narednom tjednu kontaktirati i najvećeg domaćeg stručnjaka za preuzimanje uzaludnih poslova

Razveseli nas klikom:

0 comments