Student za vrijeme učenja skrolao do početka Facebooka

Dvadesetdvogodišnji Dragan Kapić, student druge povijesti i besmisla na zagrebačkom Filozofskom fakultetu danas je za vrijeme učenja napravio najveći studentski pothavat na ovom Fakultetu još od mitsog događaja kada je 1935. godine jedan student upisao višu godinu bez parcijale.

„Ni sam ne mogu vjerovati što sam učinio. Krenuo sam učiti izborni kolegij „Ranoromanički zvonici na istočnojadranskoj obali u stihovima srednjovjekovnih pjesnika“. Da nije mojih pošalica koje koristim da zavodim studentice u Krivom putu, ovaj kolegij bi definitvno bila najdosadnija stvar na svijetu“, u svoje zavodničke sposobnosti ne vjeruje samozatajni Dragan.

U knjižnicu sam stigao oko 12 sati. Učiti sam počeo u 12. 15. Ni sam ne znam koliko sam učio, čitanje o zvonicima crkava činilo mi se kao čitava vječnost. Sljedeći put kad sam pogledao na sat bilo je 12 sati i 17 minuta. No ne mogu garantirati da sam cijelo vrijeme između konstantno i učio. Možda sam malo i odspavao. Između učenja povijesti i spavanja tanka je granica“, prepričava događaj Dragan koji je u tom trenuktu vidio da je jedan kompjuter slobodan.

„Spojio sam se na Facebook i lajkao novi status Mate Kapovića, a onda sam počeo skrolati. Vrijeme je prolazilo, ljudi su dolazili i odlazili, a ja sam i dalje skrolao“, nastavlja svoju priču ovaj student.

„U jednom trenutku počeli su mi se pojavljivati samo postovi od Marka Zuckenberga. Iako o tom kapitalističkom ugnjetavaču ne mislim ništa dobro“, govori Dragan dok vadi svoj iPhone 6 iz Lacoste crvene kožne torbe da provjeri ima li poruka.

„U tom trenutku shvatio sam da sam odskrolao do početka Facebooka. Na moje iznenađenje, shvatio sam da mogu skrolati dalje. Skrolao sam i skrolao, došao do slika Žuži Jelinek kad je bila mala. Pitao sam se mogu li skrolati i niže od 17. stoljeća. Na moje oduševljenje mogao sam. Došao sam do vremena Isusa, lajkao njegov status „Sutra mi sude, zbog ljubavi lude“. Vidio sam prvu raspravu o ustašama i partizanima o tome je li zaista bilo potrebno minirati crvenu petokraku s vrha tek izgrađene Keopsove piramide“, uzbuđeno prepričava mladić.

„Na kraju sam došao do samog početka svijeta i vremena. Vidio sam Nou i potop, Adama, Evu i zmiju s Titovom glavom. Na posljetku sam došao i do postavljanja Šatora u Savskoj. Tu je bio kraj. Odnosno početak“, priča Dragan koji ne želi odgovoriti na pitanje je li na početku svega vidio post od Boga.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments