Na večeri bilo dovoljno pommes fritesa

Krumpir je u Europu došao iz Amerike nakon velikih geografskih otkrića. Čime su se Europljani prejedali prije toga pojma nemamo. Drago nam je što nismo živjeli tada. Sa kugom bi nekako i preživjeli, ali bez pommes fritesa teško.

KUTINA – Budući da smo se već nekoliko puta opekli objavivši vijest koja se na koncu pokazala lažnom, kada nam je prošlog tjedna javljeno kako je u Hrvatskoj organizirana večera na kojoj nije pomanjkalo pommes fritesa svi članovi uredništva sumnjičavo su vrtjeli glavama.

Stvarno nemamo nikakvu ideju za sliku u tekstu, pa evo mala, srednja i velika porcija McDonaldsovog pomfija. Glasno uzdišete i mislite "Ajme da mi je sad jedan ovaj". Znamo kako je.
Stvarno nemamo nikakvu ideju za sliku u tekstu, pa evo mala, srednja i velika porcija McDonaldsovog pomfija. Glasno uzdišete i mislite “Ajme da mi je sad jedan ovaj”. Znamo kako je.

No, onda smo primijetili da se ovaj neobični događaj zbio u Kutini što je njegovu istinitost stavilo van svake sumnje. Tko bi se, zaboga, iz čista mira sjetio Kutine? Da je priča izmišljena, događala bi se u Splitu, Osijeku, Zagrebu ili nekom od drugih bitnih gradova, a ne u onom kojem smo evo već i ime zaboravili.
Ah da, Kutina. U tom malenom mjestu koje se nalazi negdje u Hrvatskoj prošlog petka rođendan je slavio 24-godišnji Slavko Krulić. Kako to obično biva s večerama u Hrvatskoj, trpeza se sastojala od dva kilograma mesa po glavi te nešto priloga.

”U početku je sve teklo prema planu. Kolibu gdje je Slavko radio večeru našli smo nakon 2 sata usprkos uvjeravanju da ”samo skreneš lijevo i ne možeš promašiti”, a netko je i zaboravio ajvar. Sad kad razmislim bilo je malo čudno što se Slavkova djevojka koja je bila zadužena za priloge u niti jednom trenutku nije okrenula prema nama s iskrižanim krumpirima i rekla: ”Ma ovo će biti dovoljno, jel da?”, ali tada tome nisam pridavao neku važnost” priča Debeli Ivan, jedan od najodgovornijih za debakl s krumpirima.

”Nakon toga sve je krenulo po zlu. Umjesto jedne zdjele pred nama su se prije večere našle čak 4 zdjele pune pommes fritesa. Netko je pitao ”ali Vinko Coce dolazi na večeru” u nadi da će ekipi pokušati progurati isfuranu foru o Žaku. Pa čak mu je i uspjelo moram reći. No, to nije tema ove priče. Pred nama su se nalazile četiri zdjele pune pommes fritesa i situacija definitivno nije izgledala dobro” kaže Ivan.
Njegovi strahovi obistinili su se nekoliko sati kasnije kada se pred do grla sitom i pijanom ekipom još uvijek šepurila jedna zdjela pommes fritesa.

”Nestanak pommes fritesa je jedan od najboljih i najintenzivnijih dijelova svake večere. On, takoreći, označava njen kraj i vrhunac. Ako ne nestane krumpira, kako uopće znati kad prestati jesti? Kakav užitak mogu pružiti posljednji zalogaji ako na viljušku ne nabodete one preostale masne i tvrde krumpiriće s dna zdjele?” kaže Ivan koji za fijasko optužuje Slavkovu djevojku i zaključuje da s njom nikada više neće biti Krulić već Krulina.

Razveseli nas klikom:

0 comments