Kinez šokiran cijenom suvenira autohtone dalmatinske kuće koji je sam izradio

Koo Ban Ki svoj je suvenir prepoznao po vrsti kancerogene plastike koju je koristio pri njegovoj izradi.

SPLIT – Rano jutros u Split je sletjela grupa od 40 kineskih turista koji su, prema vlastitim riječima, ”u Hrvatsku stigli po kazni nakon što su u neformalnom razgovoru više puta spomenuli kako privatizacija ne mora nužno biti loša”. Šef tvornice u kojoj su radili platio im je šestodnevnu turneju po Hrvatskoj u nadi da će im na taj način iz glave zauvijek izbiti ”sulude ideje koje su im pomračile um”.

Netom nakon slijetanja grupa turista odslušala je kratki tečaj o opasnostima samostalnog razgledavanja grada (o čemu smo već pisali) te su se nakon toga podijelili u dvije grupe od 20 jedinki i krenuli u zagušivanje ionako uskih splitskih ulica.

U drugoj grupi nalazio se i Koo Ban Ki, 32-godišnji radnik u kineskoj tvornici ”Zhiang” koja uzima otpad iz tvornice ”Shiolizh” te od njega radi igračke za djecu.

”Bezbrižno smo razgledavali proizvode iz domovine na splitskom pazaru kad sam uočio krasnu dalmatinsku autohtonu kućicu.  Čim sam uzeo kućicu u ruke primijetio sam ostatke naljepnice ”kancerogeno” koju sam s nje osobno skinuo prošle godine. Sjećam se jer sam se prilikom skidanja porezao i onda mi je otpao prst” prepričava nam Ki svoju avanturu zbog koje je morao odustati od karijere stolnotenisača.

”Pa moram reći, bilo mi je to simpatično i odlučio sam kupiti kućicu. Taman kad sam krenuo otključavati 17 lokota iza kojih čuvam novčanik, skoro mi je srce otkazalo. Kaže prodavačica 120 kuna. Sto dvadeset kuna! U Kini za te novce mogu kupiti pravu kuću!” vidno je bijesan Koo.

Nakon što se ovaj simpatični Kinez malo smirio, dali smo mu broj emisije Potrošački kod. Je li suvenir naposljetku ipak kupljen i po kojoj cijeni pogledajte u ponedjeljak u 22.10 na HRT2. Koo nastupa odmah nakon čovjeka koji nije dobio 7 kroasana iako je na ambalaži pisalo ”7 days croissant”.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments