Ministar Mornar o skandalu na državnoj maturi: „Matura je priprema za život, pa nećemo valjda djecu navikavati da državne stvari funkcioniraju“

Tradicionalni skandal oko državne mature ni ove godine nije podbacio! Iako su brojni skeptici posljednjih tjedana govorili kako postoji bojazan da će ove godine sve proći u redu, organizatori državne mature još jednom su demantirali sve one koji su im govorili da su sposobni i pouzdani.

Posebno je zadovoljan ministar Mornar kojemu je ovo prva državna matura otkad je na čelu ministarstva pa su posljednji dani za njega bili posebno stresni.

„Ministar Jovanović postavio je jako visoke standarde kad je riječ o skandalima, ne samo na maturi nego općenito. Bojao sam se da bi sve moglo proći u redu i da, nedajbože, sutra netko pomisli kako je, za razliku od drugih, moje ministarstvo sposbno. Srećom, esej iz hrvatskog jezika takve je demantirao“, sretan je Vedran Mornar kojemu je posebno drago što se za skandale posebno specijalizirao predmet Hrvatski jezik i književnost aludirajući na čuveni skandal o broju ljudi na Hektorevićevoj splavi od prije nekoliko godina.

Za one koji ne znaju, esej iz hrvatskog jezika trebao se održati jutros u devet sati, ali je odgođen sinoć u jedan sat nakon što je otrkiveno da su primjerci eseja ukradeni iz jedne privatne škole.

„Vidite, ovo je odličan primjer mladima. Prvo, sam naziv „državna matura“ daje do znanja da je to nešto što organizira država. Pa nećemo valjda mlade učiti da nešto što organizira država može proći kako je zamišljeno. Netko bi mogao pomisliti da država funkcionira. Sa druge strane, odlično je što su eseji ukradeni iz privatne škole, drago nam je da privatne škole svoje učenike kvalitetno uče kako cijela država funkcionira. Ovo je za njih bila prava matura“, zadovoljan je ministar.

Iako se još traga za počiniteljima, obje najveće državne stranke već su dale do znanja kako će mladim i talentiranim lopovima ponuditi svoje članstvo. I HDZ i SDP su oduševljeni što se uspješno obrazuju mladi i talentirani lopovi, samo što nekim SDP-ovim članovima, saznajemo, smeta što je riječ o očito sposobnim mladićima, a poznato je da je SDP udaljen od sposobnosti jednako kao HDZ od 2015. godine.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments