Nakon njemačkog ukidanja radnih dozvola Vlada angažira čovjeka koji će zadnji ostati u Hrvatskoj i za sobom pogasiti sva svjetla

Stara pošalica o tome kako zadnji koji napusti državu treba za sobom ugasiti svjetlo vrlo brzo bi mogla postati prilično realna situacija.

„Štoviše, ne da je realna nego je vrlo izgledna takva situacija, pogotovo nakon njemačke odluke o ukidanju radnih dozvola“, sretan je premijer Milanović koji smatra da će njegovom zaslugom velika većina Hrvata kroz par godina živjeti puno bolje. Doduše, ne u Hrvatskoj.

Milanović je demantirao glasine kako Nijemci na jugu grade veliki zid po uzoru na onaj u Igri prijestolja koji bi imao funkciju da stotine tisuća gladnih i nezaposlenih Hrvata drži van Njemačke.

„To su obične gluposti i nagađanja, da je tako nebi nam onda dozvole ukidali. Sve je čisto, počnite se pakirati i odite u Njemačku“, jasan je premijer koji kaže da su čak i neki njegovi ministri planirali ići na sjever.

Naime, dio ministara iz Milanovićeve Vlade iskazao je želju za odlaskom u Njemačku, ali su odustali kada su shvatili da je Hrvatima u Njemačkoj dozvoljen rad, a ne nerad u čemu su stručnjaci.

„Sa druge strane, sa kompetencijama hrvatskog ministra u Njemačkoj ne bi mogao ni na parkingu raditi“, iskren je naš izvor iz Vlade.

No, ono što je vijest je da je Vlada ozbiljno shvatila egzodus kakav nas očekuje i svjesna je da kroz koju godinu u Hrvatskoj neće ostati apsolutno nitko.

„Vidite, svjesni smo toga i doskočili smo tom problemu. Kroz sljedećih mjesec-dva naći ćemo čovjeka kojemu će zadatak biti da posljednji ostane u Hrvatskoj“, obećaje premijer Milanović

Kako saznajemo, zadatak ovog državnog službenika biti će da nakon što svi napuste Hrvatsku sve obiđe, provjeri jesu li pogašeni struja, voda i plin, te da, kada se uvjeri da je sve pogašeno, za sobom na Macelju ugasi svijetlo.

Razveseli nas klikom:

0 comments