Na tehnološkoj konferenciji NASA najavila spuštanje na Mars, Japan predstavio robota koji operira; pobjedu odnio Zoran Milanović: „Do 2040. godine organizirat ćemo maturu bez ijednog skandala!“

ZURICH – Odlične vijesti stižu iz Zuricha. Hrvatska ekipa, na čelu s premijeom Milanovićem, odnijela je prvu nagradu na prestižnom natjecanju tehnoloških inovacija budućnosti. U nikad jačoj konkurenciji, Milanović i njegovi ministri iza sebe su ostavili daleko nadmoćnije i bogatije nacije dokazavši još jednom da je najbitnija vizija.

„Ove godine Amerikanci su bili apsoultni favoriti sa svojom najavom početka kolonizacije Marsa u sljedećem desetljeću. Odlično su stajali i Japanci s robotom koji samostalno može izvesti najzahtjevnije operacije. Ipak, svi smo ostali u nevjerici kad je ekipa iz Hrvatske predstavila svoj otpimistični plan. Mislili smo da su ili genijalci ili luđaci. Vrijeme će pokazati“, govori nam jedan ruski znanstvenik.

Milanović je, naime, najavio ambiciozni i teško ostvariv projekt održavanja državne mature bez ijednog skandala, a kojeg će Hrvatska prema njegovim riječima provesti najkasnije do 2040. godine.

„Imao sam san da svi hrvatski maturanti dođu na ispit u predviđenom roku i da se na tom roku matura održi. Sanjao sam da hrvatska djeca pišu odgovore oko kojih neće biti nikakvih nedoumica. To je teško za ostvariti, ali ja imam san – jednog dana maturanti će doći na maturu, a ti maturanti su već rođeni, i napisati ju bez da se to danima provlači po svim medijima“, optimističan je bio Milanović.

Znanstvena publika je bila podijeljena. Dio je ostao oduševljen Milanovićevim fanatizmom dok je drugi dio uporno loptu spuštao na zemlju.

„Za nešto tako prvo treba biti sposoban premijer, zatim ministri. Poželjno je imati konstruktivnu oporbu, a sve je to nemoguće bez sposobnog, provjerenog i pouzdanog javnog sektora, te profesora i ravnatelja koje neće postavljati politika nego vlastita sposobnost i znanje. Ništa od toga današnja Hrvatska nema ni u tragovima“, riječi su jednog od pesimista koji se, doduše, slaže da su najveće stvari u povijesti nastajale kada nitko nije vjerovao u njih.

Dodajmo ovoj vijesti i podatak da je na tehnološkoj konferenciji u CERN-u sudjelovala i hrvatska oporba na čelu s HDZ-om. Oni su najavili, po uzoru na prvi svemirski pornić kojeg snima stranica pornhub.com (gdje si odmah poletio, samo smo obojali u crveno, nema linka), da će do kraja idućeg desetljeća u svemiru održati prvu raspravu o ustašama, partizanima i lustraciji čime će uvijek aktualno pitanje Drugog svjetskog rata proširiti van planeta Zemlje.

Razveseli nas klikom:

0 comments