Vozač Ubera otišao ratovati protiv ISIS-a u Siriju: “Dosta mi je stresa, da svaki dan čekam kad će mi netko otkinuti glavu”

Tridesetsedmogodišnji vozač Ubera Miroslav Pavić napustio je posao i otišao ratovati protiv ISIS- a u Siriju. Razlog je velika količina stresa i opasnosti s kojima se svaki dan susreće na zagrebačkim ulicama kao Uberov vozač.

“Treba mi nešto manje stresno, da se ne okrećem svaki čas iza sebe”, kaže Miroslav kojemu se borba protiv ISIS-a učinila kao odlična opcija.

“Čujte, nakon šest mjeseci borbe sa Radio Taxijem, tamošnje ratište mi izgleda kao pansion na Brijunima. Ono, sunce, pijesak, tek tu i tamo koje granatiranje ili napad”, priča Miroslav.

Svakodnevna pucnjava, autobombe, palež, prijetnje, sačekuše u mraku, glava u torbi, svakodnevni strah – sve to Miroslav ostavlja iza sebe i odlazi u Siriju.

Brojni kolege iz Ubera također razmišljaju o napuštanju posla gdje je životni vijek kraći od Crnojine političke karijere.

“Ne znam, ovo na zagrebačkim ulicama postaje sve gore. Nastavi li ovako, na Svi svete neću na posjet groblju nego će meni dolaziti u posjet”, žali nam se jedan drugi taksist koji je želio ostati anoniman da mu konkurencija ne bi pobila sve do devetog koljena.

“Mislio sam da se možda prijavim da testiram atmosferu na Marsu bez ikakve zaštitne maske. Vjerojatno imam bolje šanse da preživim”, kaže nam.

d.D.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments