Češkom turistu završilo ljetovanje dok je analizirao cjenik ispred kafića

Ovaj slučaj mnoge je podsjetio na slučaj Poljaka koji je 2006. godine odmor proveo u bolnici nakon što je istegao kičmu pokušavši s ulice dohvatiti cjenik sa stola u restoranu

Jan Suhoparek, pedesetdvogodišnjak iz Praga cijeli je godišnji odmor u Trogiru proveo na terasi jednog kafića u želji da što bolje prouči cjenik i odluči hoće li s obitelji sjesti popiti piće.

Prema podacima Ureda za analiziranje ponašanja turista prosječna češka obitelj cjenik analizira dva sata i dvadeset minuta. „Najveći zabilježeni rekord, barem do sada, bio je kada je jedan Čeh 2002. godine u Dubrovniku analizirao cjenik dva dana. Ipak, ovaj slučaj iz Trogira nadmašuje sve do sada“, govori nam Marijana Aračić, pročelnica spomenutog ureda.

„Ne znam, zaista ne znam, kada smo se odlučili za hrvatsku pročitao sam sve priručnike. Od čuvenog „Pa šteta da ti u auto ne stane još jedna pašteta“, preko korisnog Popisa ugostiteljskih objekta gdje prije dobijete batine nego hranu pa do, kod nas omiljenog, „Cjenici na Jadranu i kako ih proučavati“. Ipak, ne znam kako mi se zalomilo da baš cijeli godišnji provedem analizirajući cjenik. Možda mi je bilo sumnjivo što su cijene tako niske“, čudi se simpatični Čeh kojemu je u analiziranju pomogla supruga dok su djeca pored njih čekala da se roditelji odluče.

Ovaj slučaj još više čudi kada se zna da Jan potječe iz tradicionalne češke analitičke obitelji, te sam priznaje da nitko iz njegove obitelji u zadnjih pedesetak godina na more nije došao bez fudbalerke ili u more ušao bez plastičnih sandala.

Razveseli nas klikom:

0 comments