Sezonski radnik uspješno spojio slobodnu nedjelju večer s ponedjeljkom ujutro

Sezonski radnik Marko Ivaniš, konobar zadarskog restorana Bevanda, uspješno je spojio neradnu nedjelju navečer sa neradnim ponedjeljkom jutro. Ovaj podvig ne bi bio toliko čudan da se isti zaposlenik već danima po Zadru nije hvalio kako će napraviti nešto što nikada nitko u sezoni nije uspio.

„Mislili smo da je poludio od posla, znate, nije lako turistu prodati zaleđenu ribu iz Kine ulovljenu 2006. godine kao svježu ribu koja je još jutros plivala Jadranom. Mislili smo što bi to mogao učiniti, osobno sam mislio da će možda turista koji je zabunom parkirao na njegovoj zemlji lijepo zamoliti da se makne, bez prijetnji smrću i bez prijetnji vojnom invazijom na njegovu zemlju. To se još nije dogodilo“, prepričava nam  Markov prijatelj Luka koji se iznenadio kada je prijatelja vidio dva dana zaredom.

Marko se, naime, sinoć oko ponoć, nakon završene smjene, prijateljima hvalisao kako će ih ujutro zvati na kavu. „Govorili smo mu: „Ma hajde Marko, ne budi lud. Znaš kakav ti je gazda, svaka minuta kašnjenja i kuna manje na plaću. Zakasniš petnaest minuta i ode dnevnica“. Međutim, on nas nije slušao nego je samo govorio da se ne bojimo i da sve ima pod kontrolom.

Iznenađenje prijatelja kad su ga jutros vidjeli na kavi bilo je ogromno. Mislili su da je dao otkaz, a i ako nije da će ga uskoro dobiti. Međutim, Marko im je objasnio kako je uspješno spojio slobodnu nedjelju noć s ponedjeljkom ujutro napravivši sebi tako mini godišnji odmor od čak 14 sati.

„Što da vam kažem, spavao sam četiri sata, od proljeća se nisam tako naspavao. Popio sam kavu, otišao na plažu, oko podne sam toliko zaboravio raditi da sam se osjećao kao državni službenik“, objašnjava protagonist ove priče.

Nažalost, Marko nije želio otkriti kako je uvjerio gazdu da mu da slobodno jutro. „Ne, nije trik, prilično je jednostavno, ali ipak ne bih želio otkriti kako se to radi. Ovako možda imam šansu da to iskoristim neko iduće ljeto“, sebičan je Marko koji se žuri na smjenu koja će mu trajati do 15.9. s kratkim pauzama za WC i spavanje.

Razveseli nas klikom:

0 comments