Turist tvrdi da je pred Omišem vozio u drugoj brzini

Dvadesetšestogodišnji njemački turist, Julius Meine, koji je na Jadran doputovao u društvu trojice prijatelja tvrdi da je, vozeći iz Dugog Rata prema Omišu, u jednom trenutku ubacio u drugu brzinu.

„Poznate su te vaše gužve u Njemačkoj, očekivali smo to, zato smo i ponijeli hrane, pića i vreća za spavanje. Dok smo nepomično stajali u koloni malo smo odlučili zadrijemati. U jednom trenutku sam se prenuo i vidio praznih pedesetak metara ispred sebe. Nesigurno sam krenuo, ubacio u prvu, a onda i u drugu“, ludu i neočekivanu adrenalinsku vožnju u drugoj brzini usred ljeta, i to pred Omišem, prepričava mladi Nijemac.

„Nažalost, odmah nakon okuke dočekala me kolona. Ubacio sam u ler, otišao se okupati, vratio se u auto i ponovo zaspao“, prepričava simpatični mladić. Među lokalnim stanovništvom, kao i među turistima od kojih velika većina već danima čami u automobilu, brzo su se razvile brojne priče. Neki su išli toliko daleko da tvrde da je, sada već legendarni Nijemac, u jednom trenutku vozio u trećoj brzini. Međutim, većina je skeptična i tvrde da je Nijemac vožnju u drugoj brzini na dionici između Omiša i Dugog Rata jednostavno – sanjao.

Podsjetimo se, dionica ceste D8 između Dugog Rata i Omiša jedina je stvar u poznatom Svemiru sporija od reformi Milanovićeve Vlade, a automobili se toliko sporo kreću da će, prema predviđenim reformama aktualne Vlade, vlasnici automobila od sljedećeg ljeta morati plaćati boravišnu pristojbu i vaditi lokacijsku dozolu.

Julius i prijatelji u Hrvatsku su stigli jutros. Od Berlina do Splita trebalo im je dva sata avionom. Tamo su iznajmili rent-a-car, a nadaju se da bi u Omiš mogli stići, ako ih sreća posluži, već do 15.8.

Temu dojavio: T.B.

 

 

 

Razveseli nas klikom:

0 comments