ATRAKCIJA U KNINU Mladić novu crkvu automobilom obišao za manje od četiri sata

Svečana proslava dvadesete godišnjice vojnoredarstvene akcije Oluja ove je godine i prije nego se to očekivalo postala ustaški dernek. Nakon što su, kako i to priliči svečanom danu u kojem se slavi teško izborena sloboda, izviždani svi visoki predstavnici koji nisu HDZ i Bandić, dio okupljenih sommelierea javnost je kroz pjesmu upoznao s do sada nepoznatom činjenicom kako je umjesto vina bolje piti krv mrtvih četnika.

„Da, visoke temperature i činjenica što je ove godine izostala tradicionalna fešta u Čavoglavama vjerojatno su ključni razlog zašto su stvari otišle u krivom smjeru već oko podne“, govori nam jedan od organizatora.

Međutim, prava atrakcija je nova crkva Svetog hrvatskog antiudbaško antimasonsko antizdravorazumskog krsnog zavjeta koja je, tvrde arhitekti, jedina hrvatska građevina koja se vidi i sa bankrota prema kojem Hrvatska mimohodi.

„Ta je građevina toliko velika i glomazna. Prije će Milanovićeva Vlada napraviti nekakvu reformu nego ćete vi doći od jednog do drugog kraja“, govori nam jedan stručnjak koji je do sada smatrao da je građevinu zapravo nemoguće cijelu obići.

„Već nas je kontaktirala NASA koja je bila zainteresirana da nekoliko sondi lansira prema dalekim dijelovima crkve, oltaru i sakrsitiji, u potrazi za inteligentnim životom kad nas je dopala vijest da je mladić iz Dalmatinske zagore u svom BMW-u crkvu obašao u manje od četiri sata“, govori nam šibenski nadbiskup Ivas koji je mlado Petra Kanekovića, koji je ovaj podvig izveo, nagradio Hrvatskim pleterom proračunskog sisača.

Iako je bilo puno kritičara ovog 40ak milijuna kuna vrijednog projekta u gradu koji grca u siromaštvu, crkva je na kraju ispala muntifuznckionalna.

Osim svetih misa, ona će služiti i kao svadbena sala. „Nema ništa jednostavnije, odmah nakon vjenčanja ostaje se tu. No, moramo upozoriti, sala može primiti samo desetak tisuća uzvanika, dakle pogodna je isključivo za manje dalmatinske pireve“, objašnjava nadbiskup Ivas

Razveseli nas klikom:

0 comments