Štimac optužio Kovača da ga je pokrao: “Oslanjanje na Božju pomoć bila je moja taktička zamisao”

Darijo Srna u ovim trenucima napušta Sunčev sustav!

Bivši izbornik Igor Štimac oštro se obrušio na uskoro bivšeg izbornika Niku Kovača jer smatra da je on ukrao njegove taktičke zamisli.

“Ja sam taktiku zazivanja Božje pomoći implementirao u mom izborničkom ciklusu. Drago mi je da to sadašnji izbornik vidi i koristi, ali barem me mogao spomenuti. Sjetit ćete se da sam ja bio taj koji je vodio igrače po Međugorju i kod selektora Bozanića”, prepričava Štimac koji smatra da je on bio puno bolji trener.

“Samo ću reći da smo u moje vrijeme gubili od ekipa koje su bile pedesete ili šezdesete na FIFA-inoj ljestvici, ali nikada od ekipa koje su iznad sedamdesetog mjesta. To je katastrofa”,  priča Štimac.

Iako Kovač ne otkriva od čega se točno sastoji “molit ćemo se dragom Bogu” taktika koju će, kako je rekao na sinoćnjoj konferenciji, koristiti u sljedeće dvije utakmice, ona je izazvala nemalo zanimanje u Europi.

“Ne znam, obično igram 4-4-2, ali bit će zanimljivo vidjeti”, komentirao je Jurgen Klopp. Ipak, postoje brojni skeptici koji smatraju da ova taktika ne funkcionira.

“Vidite, da se može pobijediti uz pomoć molitve dragom Bogu onda bi bilo logično da neka vatikanska momčad osvaja Ligu prvaka jer se tamo najviše moli. Ili da se nogometno izrazim, tamo se najviše taktizira jer je, eto, i molitva je taktika”, skeptičan je Mourinho.

Kako i što planira Kovač ostaje za vidjeti, a navodno je već kontaktirao Bozanića koji bi ga preko nadređenog trebao spojiti s dva najveća stručnjaka za ovu strategiju: Marijom od Veznog Reda i Gospom od Ofsajda

foto: screenshot YouTube

Razveseli nas klikom:

0 comments